Laatste nieuws
  1. Flash Nieuwleusen D2 houd maar één punt over
  2. Flash Nieuwleusen heren 1 vroegtijdig kampioen!
  3. Flash Nieuwleusen dames 1 houdt 5 punten in Nieuwleusen!
  4. Brandbrief
  5. Flash heren 1 dichter bij kampioenschap

Digitaal Wedstrijd Formulier

Hallo Flashleden,

Vanaf seizoen 2017-2018 is het verplicht om alle wedstrijden te gaan registreren via het DWF (digitaal wedstrijd formulier).  Als aanvoerder/coach,  zaalwacht, scheidsrechter en teller heb je een aparte rol bij het invullen van het DWF. Het is van belang dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rol en deze goed uitvoert zodat het DWF op tijd is ingevuld en de wedstrijd op tijd kan beginnen! Bij Dames 1 zullen we de wedstrijd gaan registeren door “Live bijhouden” en bij de andere teams door “Resultaat invoeren”. Hieronder vind je informatie over je rol en in het bestand Taken DWF Flash-leden staat een complete uitleg van de diverse taken. Verdere informatie staat op de verenigingsapp en op de website onder het kopje “Taken DWF en via deze link kun je alle info vinden over het DWF. Lees dit allemaal goed door!

Heb je na het doornemen van alle informatie nog vragen dan kun je deze per mail stellen aan: wedstrijdzaken@flashnieuwleusen.nl.

  • Aanvoerder/coach: Uiterlijk vrijdagavond (of als je vrijdagavond speelt dan donderdagavond) zorg je ervoor dat de gegevens van jou team juist ingevuld staan in het DWF. Je doet dit door in te loggen op volleybal.nl Heb je nog geen account dan kun je deze aanmaken met je relatiecode. Je meldt je een half uur voordat de wedstrijd begint bij de zaalwacht om de gegevens nogmaals te checken en evt. kleine aanpassingen in te voeren. Hierna kan de scheidsrechter zijn rol uitvoeren.

De aanvoerder/coach ontvangt een mail met daarin informatie over het invoeren van de gegevens in het DWF.

  • Zaalwacht: Als zaalwacht beheer je de iPad voor het registreren via het DWF. Een uur voordat de wedstrijd begint kijk je of beide teams zijn “opgehaald”. Je checkt of de officials juist staan ingevuld. De aanvoerder/coach meldt zich een half uur voor de wedstrijd bij jou zodat de gegevens in het DWF gecheckt kunnen worden. Staan de gegevens er goed in dan vul jij de rugnummers van de spelers in op het “Resultaat invoeren briefje”. Dit briefje geef je aan de teller. De iPad geef je aan de scheidsrechter zodat deze de rugnummers en spelerskaarten kan controleren en ID-akkoord kan geven voor zowel spelers als begeleiding. Hierna kan de wedstrijd beginnen! Na de wedstijd komt de scheidsrechter met beide aanvoerders naar jou toe om op de iPad de gegevens van het “Resultaat invoeren briefje” in te voeren via de knop “Resultaat invoeren”. Tot slot geven zij akkoord en wordt het DWF verzonden.
  • Scheidsrechter: Als scheidsrechter meld je je een half uur voordat de wedstrijd begint bij de zaalwacht. Van de zaalwacht ontvang je de iPad waarop je de gegevens checkt die beide teams hebben ingevuld. Je controleert de ingevoerde rugnummers en de spelerskaarten en geeft ID-akkoord voor zowel spelers als begeleiding. De zaalwacht geeft het “Resultaat invoeren briefje” met ingevulde rugnummers aan de teller. De wedstrijd kan nu beginnen! Na de wedstrijd kom je met beide aanvoerders naar de zaalwacht toe en ontvang je de iPad waarop je de gegevens van het “Resultaat invoeren briefje” invoert via de knop “Resultaat invoeren”. Let op: spelers die niet gespeeld hebben moeten worden uitgevinkt! Je laat beide aanvoerders akkoord geven, geeft zelf akkoord en verzendt het DWF.
  • Teller: Als teller meld je je een kwartier voordat de wedstrijd begint bij de zaalwacht. Van de zaalwacht ontvang je het “Resultaat invoeren briefje”. Je checkt of de namen van beide teams en de rugnummers zijn ingevuld. Tijdens de wedstrijd houd je bij welke rugnummers gespeeld hebben door achter het rugnummer een kruisje te zetten. Na elke set schrijf je de setstanden op het “Resultaat invoeren briefje”. Na de wedstrijd geef je het briefje aan de scheidsrechter, de scheidsrechter vult de gegevens in op het DWF en verzendt het DWF.
  • Dames 1: “Live bijhouden”: Aanvoerder/coach, zaalwacht, scheidsrechter hebben dezelfde rol als bij DWF “Resultaat invoeren”. Er zijn twee tellers: 1 voor scorebord en 1 voor “Live bijhouden” via de iPad. De scheidsrechter drukt na ID-akkoord te hebben gegeven op “Live bijhouden”, daarna kan de teller de gegevens invoeren gedurende de wedstrijd. Na de wedstrijd worden dezelfde stappen doorlopen als bij “Resultaat invoeren”.

Moet je tellen bij Dames 1 dan krijg je via de mail de handleiding “DWF Live bijhouden” en de link met daarin een filmpje toegestuurd zodat je deze voorafgaand aan de wedstrijd kan doornemen.

Namens wedstrijdzaken bedankt voor jullie hulp en succes!