Laatste nieuws
  1. Flash recreanten dames voor 4de keer kampioen in Salland competitie
  2. In memoriam: Roel Kiers
  3. Flash Nieuwleusen D2 sluit af met winst.
  4. Flash Nieuwleusen heren 1 wint seizoen afsluiter.
  5. FLash Nieuwleusen dames 1 OP EIGEN KRACHT GEPROMOVEERD!

Geschiedenis volleybalvereniging Flash

Het begin…

Het klonk Martin Flier, gymnastiekdocent aan de MULO in Nieuwleusen, als muziek in de oren toen een groepje leerlingen bij hem kwam met de vraag of er een mogelijkheid was om een volleybalvereniging op te richten. Martin was een fanatiek volleyballer en een volleybalvereniging bestond nog niet in Nieuwleusen. De leerlingen kregen de opdracht om zes jongens en zes meisjes te vinden die wilden volleyballen, dan zou Martin hen helpen met het oprichten van een vereniging. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en de volgende dag konden ze al aan de slag. Er stonden twaalf jongens en meisjes in de startblokken. De naam Flash werd bedacht en volleybalvereniging Flash was op 20 mei 1968 een feit.

Het volleyballen bleef niet beperkt tot de gymnastieklessen, men ging ook deelnemen aan de landelijke competitie en werd officieel lid (1976) van de Nederlandse Volleybal Bond. Het aantal leden breidde zich al snel uit en er kwamen meerdere teams.

De eerste trainingen en wedstrijden waren in het gymlokaal aan de Burg. van Sandickstraat. Later werd er verhuisd naar de grotere en hogere zaal aan de Goudenregenstraat. Na de Goudenregenstraat werd de volleybal verplaatst naar de sporthal ‘De Schakel’.

Er werden officiële trainers aangesteld en een technische commissie werd opgericht. De periode van alleen recreatief volleyballen bij een dorpsvereniging werd achter zich gelaten en Flash groeide uit tot een professionele vereniging met prestatiegericht volleybal, waarin talenten werden gekoesterd en zich konden ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hiervan is natuurlijk Manon Flier, die nationaal en internationaal al veel furore heeft gemaakt.

Flashpoint

Op 13 mei 2000 werd onder grote belangstelling het eigen onderkomen “Flashpoint” geopend. Deze sportkantine is gebouwd door vele vrijwilligers, die met enthousiasme en grote inzet naast de volleybal, ook deelgenoot wilden zijn van “de grote Flash-familie”. “Flashpoint” is een bindende factor voor jong en oud; waar kampioenen kunnen worden gehuldigd, door commissies en teams kan worden vergaderd of gewoon na een partijtje volleybal gezellig kan worden nagepraat en geborreld. 
Hoogstwaarschijnlijk zal er met de komst van een nieuwe sporthal eind 2018 na 18 jaar een eind komen aan het Flashpoint.

Heden…

Flash is op dit moment uitgegroeid tot een vereniging met bijna 340 leden van jong tot oud; het jongste lid is 6 jaar en het oudste lid is 92 jaar. Onze vereniging is één van de grotere verenigingen van de regio Noord-Oost. Er wordt op verschillende niveaus gevolleybald. Van recreatief tot competitiespelende leden, van “het spelen voor de gezelligheid” tot deelname aan selectieteams waarin talentvolle speelsters/spelers worden samengebracht om te komen tot een ultieme prestatie. De vereniging telt veel actieve leden, die zich betrokken voelen bij het reilen en zeilen van de club. Deze betrokkenheid komt ook duidelijk naar voren in het grote aantal verenigingsleden dat onze vereniging telt; leden die niet meer actief de volleybalsport beoefenen, maar toch verbonden willen blijven aan Flash. Flash is een dynamische vereniging waar iedereen welkom is!