Laatste nieuws
  1. Flash recreanten dames voor 4de keer kampioen in Salland competitie
  2. In memoriam: Roel Kiers
  3. Flash Nieuwleusen D2 sluit af met winst.
  4. Flash Nieuwleusen heren 1 wint seizoen afsluiter.
  5. FLash Nieuwleusen dames 1 OP EIGEN KRACHT GEPROMOVEERD!

Wijzigingen in de spelregels

Ook voor komend seizoen zijn er een aantal wijzigingen in de spelregels. Deze regels zijn gebaseerd op het huidige volleybal. De volgende visie vanuit de Nevobo is daarbij van toepassing:

‘Het is belangrijk dat alle scheidsrechters zich realiseren hoe belangrijk hun optreden is in het moderne volleybal. Het spel moet enthousiast en levendig gespeeld kunnen worden met zo min mogelijk onderbrekingen. Wij willen een scheidsrechter zien die behalve een volleybaldeskundige ook een vriend is van de spelers. En die samen met hun wil werken in het belang van het volleybal en van de wedstrijd. En alleen als het echt noodzakelijk is, zal hij een beslissing moeten nemen die het verloop van de wedstrijd beïnvloedt. Hij moet zichzelf in een wedstrijd nooit op de voorgrond zetten, maar altijd op de achtergrond blijven en alleen maar ingrijpen wanneer dat echt nodig is. Dat is het gedrag dat vooral nodig is in het huidige volleybal.’

Om de leden op de hoogte te brengen van de veranderingen in de spelregels is er in de bijlage een document toegevoegd waarin alle wijzigingen staan ten opzichte van het seizoen 2018-2019. Wil je alle spelregels van het volleybal nog eens lezen? Ga dan naar www.nevobo.nl/wedstrijdsport/regelgeving/spelregels/

Nieuw
Vanaf nu zal er in elke nieuwsbrief een toelichting komen op een (gewijzigde) spelregel. Dit keer is de wijziging van de internal pass aan de beurt. De 2e bal/setup mag vanaf komend seizoen soepel beoordeeld worden. Maar wat is soepel beoordelen volgens de Nevobo?

Als zo’n 2e bal zo slecht gespeeld wordt dat iedereen er van gruwelt dan moet die worden afgefloten. Alle andere, soms “lelijke” ballen moeten dus soepel worden beoordeeld. Als een 2e bal als set-up slecht gespeeld wordt, dan benadeelt de set-upper zijn eigen team dus zal hij altijd proberen de set-up zodanig te geven dat er een goede aanval uit komt. Soepel beoordelen houdt ook in dat er meer rally’s gespeeld worden en daar komt het publiek toch ook voor.

Scheidsrechterszaken