Na 3 weken actief te zijn als trainer/coach van Dames 1 kunnen we kleine tussen balans opmaken. Het was toch ff wennen om tussentijds tijdelijk in te stappen bij Dames 1 van Flash.
Na 3 weken trainen en 3 wedstrijden te hebben gespeeld kun zeggen dat we goed zijn gestart wel met up’s en downs maar toch 13 punten gepakt en staan we op een mooie 2e plek.
We starten met een 4-0 zege tegen Dalen waarin we sterke periodes aan maar waar we het ons zelf moeilijk maakten door een klein dipje en te voorspelbaar speelden. We wisten uiteindelijk wel de punten in Nieuwleusen te houden door met 25-19, 25-23, 25-18, 26-24 te winnen.
De wedstrijd tegen Volco waar Almar Meijerink de Dames coachte was een wedstrijd met meerdere gezichten maar wisten deze enerverende wedstrijd een wel verdiende overwinning te boeken met setstanden van 25-14, 11-25, 19-25, 25-23, 11-15 trokken we deze wedstrijd met 2-3 naar ons toe.
Zaterdag 8 Februari speelden we onze 3e wedstrijd tegen de nummer 7 L.V.C uit Lemmer. Op voorhand zou dit geen problemen mogen zijn om dit winnend af te sluiten. We wilden ook in deze wedstrijd alle punten in huis houden. We moesten het doen zonder Sabine die nog aan het genieten was van haar wintersport vakantie, en de niet fitte Mireille die deze week niet had getraind en nog geheel fit was Na wat afspraken te hebben gemaakt hoe we zouden gaan spelen mochten de Dames het laten zien.
We starten de 1e set met Lisa, Suzan, Eva, Manouk, Manon, Marit en onze libero Korien. De Dames starten voortvarend met veel serve druk en gevarieerd aanvalsspel pakten we deze set eenvoudig met 25-10.
De 2e set geen wisseling we bleven constant spelen en wisten ons niveau vast te houden. L.V.C wist aanvallend wat meer te brengen waar we verdedigend ook het nodige moesten brengen. We wisten geconcentreerd te blijven spelen. Bij de stand 11-11 moesten we nog een time-out nemen, maar wisten daarna de draad weer uitstekend op te pakken. Eind van de set nog een dubbele wissel met Melanie en Maaike voor Eva en Marit wisten we ook deze set met 25-10 te winnen.
De 3e starten we met Lisa, Suzan, Eva, Manouk, Manon, Maaike en Korien als libero. We trokken ook in het begin de sterke lijn door en Melanie kwam nog voor Eva we wisten het niveau vast te houden. Met een voorsprong van 6 punten gingen we slordig spelen en misten we goede kansen bij 17-14 was een time-out nodig om de puntjes op de i te zetten. We wisten met hard werken ook deze set met 25-22 te winnen.
De 4e set starten we met Suzan, Melanie, Manouk, Manon, Maaike, Lisa en Korien als Libero. De Dames pakten vanaf begin van de set het weer goed op en wisten L.V.C goed onder druk zetten met onze sterke serve. De aanval variaties werden goed uit gevoerd, en verdedigend stonden we goed. Marit kwam Maaike nog vervangen en we bleven constant spelen wisten ook deze set met 25-18 te winnen.
Een mooie 4-0 overwinning waarin de Dames mooie dingen lieten zitten en er meer aanvallend afwisseling in komt. Taktisch gaan we ook slimmer spelen. De Dames gaan steeds meer met lef en overtuiging spelen. In de training zie je dit ook weer terug.
We moeten nog wel een paar stappen maken om op een constant niveau te blijven.
Het mooie van dit team is dat ze progressie maken als individu en als team. We hebben 2 weken geen wedstrijden en zullen dan hard moeten blijven trainen. Er komen 3 zware wedstrijden aan dan zullen we moeten laten zien waar we staan.
Ik heb er vertrouwen in dat we deze lijn kunnen doortrekken.