Onze 1e thuiswedstrijd van dit seizoen was tegen VC Zwolle dames 7. Gezien dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander een stuk hoger was, moest het geen probleem zijn die te winnen, dachten we. Maar het liep toch ietsjes anders. Het werd een taaie wedstrijd waarin de tegenstander het tempo bepaalde en dat was iets waar wij tegenaan liepen.

Het begon gelijk al in de 1e set. De starting six waren: Eline, Marcia, Sam, Isa, Manon en Iris. We liepen direct al een achterstand op van 6 punten. Rommelig, veel eigen fouten en niet scherp zijn waren de oorzaak hiervan. Halverwege de set, heb ik maar een wissel toegepast om te kijken of dat beter ging lopen. Ik bracht Nadia erin voor Isa. Lynn bracht ik er nog voor Marcia in voor de passing, maar het mocht niet baten. Doordat VC Zwolle goed stond te verdedigen, kwamen we aanvallend er niet makkelijk door en aanvallend scoorden ze wel veel. Het werd uiteindelijk 17-25.

Dan maar de andere 3 sets pakken, was de volgende doelstelling. De 2e set begon ik weer met diegene die ook de 1eset waren begonnen. We liepen halverwege de set mooi uit naar 18-14 door een goeie serviceserie van Marcia. Ook in deze set lag het tempo laag. We probeerden het tempo op te schroeven door de bal snel aan de serveerster te geven en snel te serveren. De tegenstander hielp niet mee om het tempo op te schroeven. Bij een stand van 20-19 was ik genoodzaakt een time-out te nemen om de meiden even op scherp te zetten. Ik bracht Lynn er nog even in voor Marcia. Dat pakte goed uit: 25-21

De 3e set mocht geen kopie worden van de 1e set was mijn motto. Ik begon met Eline, Marcia, Sam, Nadia, Manon en Iris. Manouk kwam halverwege de set erin voor Eline. Lynn kwam erin voor Marcia voor de passing en bijna aan de einde van de set bracht ik Dacey erin voor Sam. We slaagden er niet in de set naar ons toe te trekken. 25-19. Ook in deze set lag het tempo laag en ondanks we veel varieerden de aanval, konden we toch geen vuist slaan.

Om toch de wedstrijd niet te verliezen moesten we in de 4e set flink aan de bak. De tegenstander begon moe te worden en dat moest in ons voordeel werken. Manouk begon als spelverdeelster, Lynn en Manon als passer/loper en Dacey en iris op het midden. We liepen bleven de hele set op voorsprong en liepen uit naar een 20-16. Zwolle nam de 2etime-out en Iris was aan service en zij was goed op dreef. Dat bleek ook wel uit het feit dat ze  serveerde voor de setwinst. Ook dat was een goede service en zodoende wonnen we deze set met 25-16.

En zo dwongen we toch weer een 5e set af. Dat vond de tegenstander geen goed idee, want die wilden al na de 4e set aan het bier. Maar wij niet. Wij wilden ook de 5e set winnen. Die set begon ik met Manouk, Manon, Dacey, Lynn, Nadia en Iris. Na een punt of 6 bracht ik Lynn erin voor Marcia en we liepen uit naar een 12-10 voorsprong. Ik nam een time-out om de concentratie van de tegenstander eruit te halen.  En bij een setstand van 13-13 bracht ik Sam erin voor Dacey. Zij kreeg direct van Manouk een set up en wist de stand op 14-13 te zetten. Een goeie service en we konden de wedstrijd naar ons toe halen. Dat gebeurde gelukkig ook en we konden voor de 2ekeer een 3-2 winst op ons conto toeschrijven.

Al met al waren we blij met de winst. We hadden een taaie wedstrijd met een te laag tempo.

Volgende week spelen we tegen de Bevers dames 5 in Lemerlerveld om 16.30 uur.