Zaterdag 5 november speelden we een thuiswedstrijd tegen Donitas D5. De laatste wedstrijden hebben we geen punten meer gepakt. Daar wilden we verandering in brengen. De dames moesten het nog steeds doen zonder de geblesseerde speelsters Anne-Karlijn en Daphne en hun trainer/coach Wim.

De 1e set starten we met Sterre, Jasmijn, Sarina, Lotte, Nikki & Noa en onze libero Korien.

Donitas begon sterk en liep al snel uit naar een 5-2 voorsprong. We hadden even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Een sterke periode van pass en aanval, waarin Sterre veel scoorde namen we een 15-11  voorsprong. We hadden moeite met hun serve en kregen de pass niet onder controle. Met Eline en Iris voor Jasmijn en Noa probeerden we weer grip te krijgen. Tot de 20 wisten we goed mee te spelen maar uiteindelijk moesten we toch buigen voor Donitas met 25-21.

De 2e set startten we weer met de basis van de 1e set. We liepen al snel achter de feiten aan en passend speelden we onder de maat. Met enkele wissels probeerden we terug in de set te komen maar dat lukte niet. Donitas was is deze set te sterk voor ons en verloren met 25-11.

De 3e set starten we met Sterre, Eline, Iris B, Iris H, Nikki, Noa & Korien als libero.

We wilden de nare smaak van de vorige set weg spelen wat gedeeltelijk lukte. Donitas nam ik ook nu weer snel een voorsprong we knokten ons wel weer terug naar 11-11. We wisten dit niet vast te houden. De pass lag wat beter maar we wisten aanvallend niet echt een vuist te maken. Donitas wist aanvallend hun punten te maken waar we blokkerend geen goed antwoord op hadden. Donitas trok ook deze set met 25-19 naar zich toe.

De 4e set starten we met Sarina voor Noa. In deze set zag je hetzelfde beeld als in de 3e set. Nu liepen we ook achter Donitas aan de pass lag niet altijd even constant waardoor we aanvallend geen constante druk konden uit oefenen om in de set te blijven. Donitas speelde met veel power en we moesten verdedigend veel werk verzetten om bij te blijven. Jasmijn kwam nog voor Eline. We knokten wel maar kwamen te kort en verloren ook deze set met 25-18.

Een 4-0 nederlaag als gevolg. We hadden vooraf gehoopt op een beter resultaat maar helaas . Dit was wel een betere wedstrijd dan de vorige week wedstrijd. We kwamen passend te kort en konden aanvallend te weinig een vuist maken. Donitas speelde met veel power en hadden daar geen goed antwoord op. We moeten weer vertrouwen in ons zelf krijgen om tot goed resultaat te komen. Er zit nog veel rek in dit team, het verschil tussen training en wedstrijd is nog te groot.

Volgende week zaterdag 12 november spelen we om 15.45 uur een uitwedstrijd in Klazienaveen tegen Tjoba.