Laatste nieuws
  1. Flash recreanten dames voor 4de keer kampioen in Salland competitie
  2. In memoriam: Roel Kiers
  3. Flash Nieuwleusen D2 sluit af met winst.
  4. Flash Nieuwleusen heren 1 wint seizoen afsluiter.
  5. FLash Nieuwleusen dames 1 OP EIGEN KRACHT GEPROMOVEERD!

Volleybaldirect Open

De redactie heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven over de NOJK (Nationale Open Jeugd Kampioenschappen) die jaarlijks worden georganiseerd door Flash in samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond.

Vanaf 2001 organiseren Fred Hijmans en ik de NOJK in Nieuwleusen. Nadat in mei 2000 Nieuwleusen een tweede hal kreeg bij sporthal De Schakel en Flash haar eigen kantine Flashpoint opende werd de capaciteit uitgebreid naar zes volleybalvelden. Het organiseren van een dergelijk toernooi werd dus nu ook mogelijk voor Flash Nieuwleusen. Onze vereniging had als deelnemer met jeugdteams binnen het NOJK een grote naam opgebouwd. Er zijn een aantal jaren geweest dat onze jeugd zich kon meten met de top van Nederland en we jaarlijks het eindtoernooi wisten te bereiken met als hoogtepunt het Nationaal Jeugdkampioenschap in 1995 en 1996 voor ons CMV-team en C-team. Het was na deze historische successen natuurlijk een voorrecht om zo’n groot toernooi toegewezen te krijgen van de Nevobo. De deelname met jeugdteams van Flash leverde het voordeel op van het spelen van thuiswedstrijden en daarnaast was natuurlijk de organisatie ook een financiële injectie voor ons Flashpoint.  

Naast de NOJK heb je ook de Nationale Gesloten Jeugdkampioenschappen (NGJK). De gesloten kampioenschappen worden georganiseerd voor de regiokampioenen van alle regio’s in Nederland. De “Open Club” daarentegen is gerelateerd aan de leeftijd en dat betekent dat je teams kunt samenstellen op grond van de leeftijd. Dit jaar is dat bij meisjes en jongens A de jeugd die geboren is op of na 1 oktober 2000. Bij de B-jeugd is de criteria 1-10-2002 en bij de C-jeugd 1-10-2004. Het aantrekkelijke karakter van dit kampioenschap is het feit dat je dus getalenteerde jeugd die bijvoorbeeld uitkomt op divisieniveau kunt laten spelen met andere jeugdspelers, die weer uitkomen op een ander niveau.

Er zijn in het district Noord een vijftal verenigingen die de voorrondes en drie verenigingen die de halve finales mogen organiseren. Flash organiseert jaarlijks de voorrondes en de halve finales. Zaterdag 5 januari jl. namen er een aantal jeugdteams van onze vereniging deel aan de voorrondes. Het meisjes A-team o.l.v. Wim Sibelt wist zich te plaatsen voor de halve finales.

Een contactpersoon van de Nevobo bezoekt elk toernooi de aangewezen verenigingen. Hij sprak zijn waardering uit voor de goede organisatie en was diep onder de indruk van ons nieuwe Kulturhus De Spil; de ontvangst, de sporthallen, de kleedruimtes en het Grand Café.                 

Zaterdag 23 februari a.s. is Flash gastheer voor de halve finales B-meisjes in Nieuwleusen. Ons meisjes A-team speelt de halve finales in sporthal Heidepark te Lemelerveld. De winnaars van dit toernooi plaatsen zich voor de finale op 30 maart a.s.

Iedereen is van harte welkom!

Theo Post