Laatste nieuws
  1. In memoriam: Roel Kiers
  2. Flash Nieuwleusen D2 sluit af met winst.
  3. Flash Nieuwleusen heren 1 wint seizoen afsluiter.
  4. FLash Nieuwleusen dames 1 OP EIGEN KRACHT GEPROMOVEERD!
  5. Bij Flash Nieuwleusen D2 was niet alles glitter en Glamour

Noodoproep tot regioscheidsrechters binnen Flash Nieuwleusen

Er zijn 2 soorten scheidsrechters binnen de vereniging: regioscheidsrechters en verenigingsscheidsrechters (ofwel: uit- en thuisfluiters). Flash Nieuwleusen heeft een tekort aan regiofluiters, we zijn dus dringend op zoek naar nieuwe aanwas, spelers die de cursus VS3 willen volgen. Dit is een gratis cursus van 3 dagdelen. Je moet hiervoor eerst een spelregeltoets afleggen. Na de cursus moet je een proeve van bekwaamheid afleggen, dat wil zeggen een wedstrijd fluiten, waarbij je wordt beoordeeld door een PvB-beoordelaar van de bond. Als het jou leuk lijkt om wat hoger te fluiten, meld je dan z.s.m. bij Melanie Mijnheer aan.

Het is een noodoproep, omdat je als vereniging te maken hebt met een leveringsplicht van regioscheidsrechters. Wanneer teams van volleybalverenigingen uitkomen in de promotieklasse en de 3e divisie is een vereniging verplicht om scheidsrechters te leveren bij uitwedstrijden. Op het moment dat dit gat niet gevuld wordt kan dit gevolgen hebben voor de teams die spelen in deze klassen. 

De meeste verenigingsscheidsrechters hebben de code V6 (= instaptoets). Zij fluiten wedstrijden op het laagste niveau. De volgende stap is het halen van code V4. Hiermee mag je wedstrijden tot en met 1e klasse fluiten. Deze code kun je binnen de vereniging halen, door een training van 1 dagdeel te volgen. In de training leer je om wedstrijden te begeleiden, welke invloed jouw gedrag en houding heeft op het spel en hoe het spelplezier bevordert kan worden. Niet het beoordelen van de scheidsrechter, maar het trainen van de scheidsrechter staat centraal. Als je denkt dat het fluiten je best wel goed afgaat en je wil je beter kwalificeren, meld je dan aan.

Van alle spelers vanaf 16 jaar verwacht Flash Nieuwleusen dat zij de spelregeltoets gedaan en gehaald hebben. Heb je nog geen spelregelbewijs dan kun je hiervoor online terecht op www.volleybalmasterz.nl. Je kunt eerst eindeloos oefenen, voordat je de echte toets gaat doen. Heb je de test gehaald, krijg jij en de scheidsrechter coördinator een mail dat je vanaf nu de code V6 hebt en wedstrijden mag fluiten op het laagste niveau.

www.nevobo.nl – Algemene site voor regionale en landelijke volleybal info

www.volleybalmasterz.nl  – Spelregels leren, oefenen, downloaden en doorlinken naar de instaptoets.

Scheidsrechters coördinator
Melanie Mijnheer
06-36592391
melaniemijnheer@hotmail.com