Laatste nieuws
  1. Flash recreanten dames voor 4de keer kampioen in Salland competitie
  2. In memoriam: Roel Kiers
  3. Flash Nieuwleusen D2 sluit af met winst.
  4. Flash Nieuwleusen heren 1 wint seizoen afsluiter.
  5. FLash Nieuwleusen dames 1 OP EIGEN KRACHT GEPROMOVEERD!

Voorkom volleybalblessures met VolleyVeilig

Iedereen wil met plezier volleyballen, maar hoe haal je zo lang mogelijk plezier uit volleybal? Zonder vervelende pijntjes en blessures het spelletje beoefenen, want niets is zo frustrerend om niet voluit te kunnen spelen. Een goede warming-up is voor volleyballers van essentieel belang om lichamelijke klachten te vermijden. Daarom heeft de NeVoBo het effectieve programma ‘VolleyVeilig’ ontwikkeld voor volleyballers van 16 jaar en ouder om een handje te helpen!

Hoe werkt het?
Het VolleyVeilig programma bestaat uit 6 fasen door het volleybalseizoen heen. Na een zomerstop en kerstvakantie is de kans op een blessure aanzienlijk, omdat volleyballers een periode niet intensief hebben gesport, laat staan dat ze hebben gevolleybald. Een lichaam moet weer klaargestoomd worden voor de volgende fase van het seizoen en dit het liefste zonder pijntjes en blessures. Het programma is hierop aangepast. Zo zorgt Fase 1 (direct na de zomervakantie) ervoor dat je lichaam wordt klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. En zo kent iedere fase in het programma zijn eigen intensiteit, afhankelijk van de periode binnen een volleybalseizoen. 

Daarbij is het programma ook zo ingericht dat er iedere week een standaard opbouw is, want niets is zo lekker als herkenbaarheid en gewoonten.  Hierin zijn oefeningen verwerkt om ‘warm te worden’, romp- en stabiliteitsoefeningen en oefeningen gericht op het voorkomen van knie-, schouder- en enkelblessures. Deze oefeningen zijn zoveel mogelijk afgeleid van een in het volleybal ‘normale’ warming up, maar dan met het voordeel dat het blessures helpt te voorkomen!

Bekijk direct het GRATIS VolleyVeilig programma op www.volleyveilig.nl! Of download de gratis VolleyVeilig app en beschik overal en altijd over de oefeningen en filmpjes. Download nu in Google Play of de App Store.