Na dat dames 2 van flash Nieuwleusen een paar weken rust hadden gehad mochten ze het afgelopen zaterdag opnemen tegen Dalvo Dames 1, deze dames komen uit Dalfsen en zijn bekend bij Flash.
De vorige wedstrijd die zij tegen elkaar hadden gespeeld was een wedstrijd waar in de spanning duidelijk aanwezig was, die wedstrijd werd toen gewonnen met 3-1 door Nieuwleusen.

Nieuwleusen staat op de 2e plaats in de ranglijst, de koploper (VC Zwolle DS 4) heeft nét 2 puntjes meer, afgelopen vrijdag heeft Zwolle 1 puntje laten liggen dat betekende voor Nieuwleusen dat het mooi zou zijn als ze deze wedstrijd met 4-0 zouden winnen zodat ze een puntje konden inlopen op de koploper.

Helaas had Nieuwleusen 2 meiden die niet mee konden doen, Lisette Prins was de hele week al ziek, en Nathalie Schuurman was afgelopen dinsdag tijdens de training door haar enkel gegaan. Gelukkig kregen ze versterking van Maxine Timmer-Pieters en Iris Kooiker.

Wim Siebelt koos er voor om de wedstrijd te beginnen met Melanie, Ilona, Jennelien, Marit, Daniëlle, Simone, en als libero natuurlijk Lieke. De wedstrijd begon voor Nieuwleusen wat slordig, Flash maakt veel eigen fouten en kwam daardoor achter te staan, er moest wat gebeuren. Wim vroeg een time-out aan, en gaf aan dat de rollen moesten worden opgedraaid, en dat gebeurde. Ilona kwam aan serve, zorgde er voor dat Nieuwleusen weer terug in het spel kwam en liet zien wat ze waard waren. Ilona serveerde deze set uit, en daardoor won Flash de eerste set met een eind stand van 25-15.
Nieuwleusen zat er nu lekker in en speelde in de 2e set gecontroleerd en goed, Melanie had nog een hele mooie service reeks. Het was goed te zien dat Nieuwleusen duidelijk sterker was dan Dalfsen de 2e set werd dan ook nog dikker gewonnen met een eindstand van 25-11.

En toen was het tijd voor de beruchte 3e set, hier zit altijd het gevaar in dat je niet je niveau vast houd wat je in de 1e en 2e set laat zien, Flash liet dan ook Dalvo meer in de wedstrijd komen en zorgde er zo voor dat Dalvo punten kon pakken. Dat was jammer, maar dat liet Flash natuurlijk niet zo maar gebeuren. Nieuwleusen liet mooie dingen zien, maar ook Dalfsen gaf nog niet op. Tot op het moment dat Lieke besloot om de “Kees” er in de gooien, dit is een omloop bal voor de passer loper, Melanie gaf een geweldige set-up waardoor Jennelien de midden speelster van Dalvo mee trok, en Danielle vrij spel had om deze bal zonder blokkering er heerlijk in de slaan. Dat gaf Nieuwleusen energie en zo trokken ze ook de 3e set naar hun toe met een eind stand van 25-19.

De 4e set was begonnen, helaas kreeg dames 2 van Nieuwleusen geen grip op de aanvallen van Dalvo, Nieuwleusen maakte hele domme eigen fouten, Wim zette nog een wissel in maar ook dit hielp niet meer. Flash gaf de laatste set weg aan Dalvo wat absoluut niet nodig was. Deze set werd dus gewonnen door Dalfsen met een eind stand van 25-21.

Flash Nieuwleusen staat nu dus nog steeds 2 punten achter de koploper, maar zijn nog steeds strijdlustig. t
De volgende wedstrijd word gespeelt op 19 januari om 17.00 uur tegen Rouveen dames 1. Het is maar een klein eindje rijden dus kom ze aanmoedigen