Flash Nieuwleusen heren 1 wint seizoen afsluiter.

 

Het moment is nu echt daar. Het allerlaatste wedstrijdverslag van het vlaggenschip van de vereniging. En omdat dit het laatste verslag is zal ik mijn best doen om je nog één keer goed te vermaken. Dus ga er maar eens goed voor zitten.

Op zaterdag 13 april stond namelijk de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning voor heren 1. De tegenstander voor deze wellicht zinderende pot was Olhaco uit Hogeveen. Hoe groot de druk op de hele brede schouders van de heren zou zijn was afhankelijk van wat er op de velden in Groningen gebeurde. Helaas bleek dat deze druk nergens voor nodig zou zijn, want de heren van Lycurgus hadden 2 sets gewonnen en zichzelf daarmee veiliggesteld voor de p/d wedstrijden. De mannen konden dus vrijuit spelen en er een mooie show van maken. Wat wel uniek was, was de opkomst bij de spelers van heren 1. Er stonden voor de oplettende kijker maar liefst 5 wisselspelers langs de kant. De heren waren namelijk met 11 spelers en 2 coaches.

In het gloeiende hallogeenlicht van de enorme sauna die de Spil heet begonnen de mannen aan set één Serverend was het nog niet alles, maar de rest was uitstekend. De mannen van Olhaco lieten voorafgaande aan de wedstrijd weten dat als zij 0-4 zouden winnen ze zeker zouden zijn van handhaving. Of dit extra motivatie was voor de heren is onduidelijk maar 1 ding is zeker de mannen waren, mede door de hoge opkomst van het altijd geweldige publiek enorm gebrand. Dit was zeker te zien bij de stofzuiger van het team Jeffrey Bisschop die de laatste paar wedstrijd alles, maar dan ook alles van de vloer haalt. Doordat de pass keurig omhoogkwam en de setup heerlijk lag, kon onze vader wordende midden Mathijs Prins de ballen weer ongenaakbaar hard en op een manier waarvan niemand wist dat het kon binnenslaan ondanks dat er 4 handen op hem stonden te wachten. Mede hierdoor en door de schwung waarmee de mannen konden spelen ging de eerste set naar flash met 25-22.

De voorsprong was meteen daar. Dit wilden de mannen maar wat graag vasthouden en schakelden daarom op naar versnelling 4. Deze versnelling was zo hoog dat de mannen van Olhaco niet eens een beetje konden aanhaken maar de boot (in dit geval vlaggenschip) volledig lieten varen. U als trouwe lezer weet dat dit een van de domste dingen is om te doen, omdat de mannen zich dan volledig vastbijten in de set. Er werd ineens sterk geserveerd door Flash. En als de pass wel goed kwam aan de andere kant, dan was daar altijd nog onze boomlange midden Luuk Schuurman die net als vorige week de blokkering op een andere hoogte dichtzette. Wie er ook weer op een andere maar voor hem zeker vertrouwde hoogte zat was Sander van Gelder die weer ballen binnen sloeg met een hoogtes en hoeken waar menig metselaar bang van wordt. Uiteraard was hier wel wat voor nodig, namelijk de drijfnatte setjes van spelverdeler Jaël Bovenhuis die ook zeker zonder druk op zijn aller, allerbest is. Set 2 ging op magistrale wijze naar Flash met 25-13.

Set drie doorbeuken was dus de planning. Maar omdat er dus zonder druk gespeeld werd en deze wedstrijd eigenlijk een formaliteit was hadden sommige mannen de gedachten wellicht al bij de afte party of bij de dames op de tribunes. Zo nam Olhaco brutaal de leiding met een gaatje van 3 puntjes. Flash raakte niet in paniek en wist dit langzaam maar zeker te dichten. Dat Flash de overhand had werd wel duidelijk toen de kapitein Stefan Groen over de zeeziekte van vorige week heen was en een bal in zijn eentje wist te killen. Ook was het voor piloot Jesse Spans eerst even klimmen naar de juiste hoogte, maar toen hij daar eenmaal zat wist hij ballen op de pipe weer asociaal hard binnen te roeien, of ontzettend vies weg te leggen. Set drie bleef ook in Nieuwleusen met 25-22.

Set vier was dus voor nog één extra puntje wat de mannen op gelijke hoogte zou brengen met Lycurgus. In deze vierde set werd er iets veranderd in de basisopstelling bij Flash. Maar omdat de overwinning al binnen was en de mannen nergens meer voor speelde was het moeilijk om de focus en scherpte in de ploeg te houden. Tot aan het einde van de set wist Olhaco het Flash lastig te maken. Er moest dus iets anders gebeuren. Niet op de diagonaal, want daar liep onze oude vedette Floris Stout ballen binnen te kleunen alsof hij weer 18 was. En ook op midden was er een kleine verandering van ongeveer 40 cm in lengte door Stan ter Wee die op midden mocht shinen en aan het einde van de set twee ballen goed wist te blokkeren. Toen was het tijd dat de overige A-jeugd wat minuten mocht gaan maken. Beide jongens moesten de eerste bal even inkomen maar wisten zich daarna meteen te mengen op het niveau. Zo wist Stan Vriens na een eerste bal die hij net niet raakte de tweede meteen brutaal keurig achterover te leggen. En ook Swen Katoele wist na een eerste wat mindere pass de tweede keurig door de korf te leggen. Set vier bleef na enige spanning ook in Nieuwleusen met 25-23.

Na deze 4-0 overwinning weten de mannen zich te nestelen op een gedeelde vierde plaats. Helaas komen de mannen in eerste instantie niet in aanmerking voor de p/d wedstrijden omdat zij een aantal punten minder hebben gescoord dan Groningen.

Wel willen we jou als vaste lezer en supporter ontzettend bedanken voor het afgelopen seizoen. Het was een mooi seizoen met veel enerverende potjes. De heren gaan nu genieten van een welverdiende pauze en Wij hopen u allemaal volgend seizoen weer terug te zien op de tribune om de mannen weer volle bak aan te moedigen.

Alvast een fijne vakantie en de groeten van heren 1!