Goedendag trouwe supporters,

Het volleybalseizoen is weer begonnen en ja, de dames van Nieuwleusen mochten het dit keer aftrappen in Veendam. De eerste set werd met volle moed begonnen. Het ging dan ook heel gelijk op. Naarmate de set vorderde werden aan de kant van Nieuwleusen meer fouten gemaakt waardoor Veendam een voorsprong pakte en uiteindelijk de set naar zich toe trok met een stand van 25-21.

De tweede set ging Nieuwleusen niet beter spelen. Het was rommelig en er was veel onrust. Al snel stonden de dames 10-3 achter en moest er wat gebeuren. In totaal werden er vier wissels gepleegd. Het spel ging er wat op vooruit, maar het mocht niet baten. Deze set werd verloren met 25-09.

In de derde set moest dus de knop om en alles moest gegeven worden. De dames lieten een stuk meer rust zien. Het was al beter dan de tweede set, maar lang niet goed genoeg om de set te winnen. Deze set won Veendam dan ook met 25-16. Natuurlijk wilde Nieuwleusen niet helemaal met lege handen naar huis gaan.

De laatste set werd begonnen met een voorsprong dankzij de serve van Sabine van den Berg. Deze voorsprong werd snel geen voorsprong meer en de dames van Nieuwleusen stonden weer achter. Het stond inmiddels 17-11 voor Veendam, maar de dames gaven het niet op. Sabine kwam weer aan serve en zo kwamen de dames weer op een gelijke stand. Nieuwleusen kreeg meer zelfvertrouwen en bij Veendam werden meer fouten gemaakt. Uiteindelijk trok Nieuwleusen de set naar zich toe met een stand van 22-25.

Helaas voor de dames zat er niet meer in. Volgende week spelen we om 17:00 uur thuis tegen Annen dames 1. Alle publiek is welkom!