Na de drie twee overwinning vorige week zaterdag, reisde de dames van Flash Nieuwleusen dames 2 vrijdagavond zes oktober af naar Heerenveen om een wedstrijd te spelen in het Abe Lenstra Stadion. Anke kon helaas niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn. De dames hadden nog nooit eerder tegen OPM Heerenveen gespeeld en wisten dus niet goed wat zij konden verwachten. Na het inslaan bleek al dat er veel power in het team van OPM zat. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Vol goede moed begon flash aan de eerste set. Door een sterke serve van een van de speelsters van OPM liep flash direct al tegen een 10-2 achterstand aan. In het team was het onwennig en werden veel eigen fouten gemaakt, dat bleek ook uit het feit dat OPM pas scoorde uit een eigen aanval bij 11-2. Dat was ook het moment waarop flash zich herpakte. Er werd gescoord en verdedigend werden veel ballen opgeraapt, maar het was niet genoeg en de set werd verloren met 25-20.

In de tweede set bleek Lisette spelverdeelster toch veel last te hebben van haar pink waar zij bij het inslaan aan geblesseerd was geraakt. Dapper ging zij door. Deze set bleven de dames van flash goed gefocust en met een paar mooie aanvallen werd de voorsprong uitgebreid. Met de serve werd de tegenstander onder druk gehouden en dit resulteerde in een 17-25 overwinning voor dames 2. Met deze gewonnen set was alles weer mogelijk.

In de derde set begon OPM weer sterk aan de wedstrijd. Blokkerend en verdedigend waren zij erg sterk, waardoor het voor de aanvallers van Flash lastig was om te scoren. De tegenstander was de dames van Flash steeds een stapje voor. Lisa werd gewisseld voor Marit. Maar OPM bleef de sterkere partij. Deze set werd verloren met 25-21.

De vierde set was gelijk aan de derde set. Flash kon zich niet meer herpakken. Deze set werd dan ook verloren met 25-17.

Volgende week zaterdag nemen de dames van Flash dames 2 het op tegen L.V.C. zij boekten de eerste drie wedstrijden al mooie resultaten. Aanvang 15.00 uur in sporthal De Schakel. Publiek is van harte welkom!