Op vrijdag 27 oktober 2017 mochten de dames van Flash Nieuwleusen naar IJsselmuiden. Hier werd de eerste ronde van de regionale bekercompetitie gespeeld. Flash DS1 nam het op tegen Set Up IJsselmuiden D1. Dit team komt uit in de eerste klasse.

Flash Nieuwleusen DS1 begon de wedstrijd sterk en stond al snel op een ruime voorsprong. Flash maakt hier en daar wel wat fouten, maar ondanks dat lukte het Flash om de set naar zich toe te trekken met 25-18.

In de tweede set waren de rollen volledig omgedraaid. Flash DS1 maakte heel veel onnodige fouten en ook in de communicatie werden er de nodige fouten gemaakt. Set Up DS1 maakte hier goed gebruik van en speelden enthousiast door. Ondanks een wissel aan de kant van Flash won Set Up DS 1 de set met 14-25.

Flash DS1 wist maar al te goed dat ze snel wat moesten veranderen om in ieder geval de wedstrijd te winnen. Maaike begon in de derde set op de plek van Anouk. Flash begon weer het eigen spelletje te spelen en voerde druk op. Hierdoor won Flash DS1 met 25-14.

In de vierde set was Flash DS1 al helemaal niet meer van plan punten af te staan aan Set Up DS1. Met duidelijke cijfers – 25-9 – ging ook set vier naar Flash DS1. Dit betekent dat Flash DS1 door is naar de tweede ronde. Deze ronde zal thuis worden gespeeld tegen derde divisionist Captains *** Kangeroe DS1. Datum en tijd is nog onbekend, dat lezen jullie binnenkort op onze pagina op Facebook.

Zaterdag 4 november om 17.00 uur speelt Flash DS1 een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau DS2.

Publiek, bedankt voor jullie komst en hopelijk tot zaterdag!