Na een geweldige wedstrijd tegen Oranje-Nassau afgelopen zaterdag (4-0 winst), mochten de dames van Flash op vrijdagavond 10 november aantreden tegen Sudosa-Desto dames 3, in Assen. De dames gingen er met volle moed in, er moest geknald worden om onze eerste plek te behouden.

De eerste set begon Flash matig, het ging gelijk op maar er werden veel onnodige fouten gemaakt. Het ging steeds beter, maar toch hadden we nog moeite om de verdediging op orde te krijgen, Assen speelde slim en had veel tactische ballen. Flash Nieuwleusen verloor de set nipt met 27-25.

De tweede set begon en de dames van Flash waren erop gebrand om met winst naar huis te gaan. Ze scoorden zelf meer en zetten veel druk met de serve. Het ging nog steeds gelijk op maar Flash sloeg op het eind een mooi gaatje. Dit zorgde er voor dat Flash deze set won met 21-25.

Set 3 was een mindere set, Flash was niet scherp tijdens de rally’s en verloor hierdoor veel punten. De meiden uit Assen profiteerden van de slordige foutjes aan de kant van Nieuwleusen en pakten hierdoor de set met 25-21.

De vierde set moest gewonnen worden zodat Flash de vijfde ook nog kon winnen. Er werd goed gespeeld en veel aandacht besteed aan de rally situaties, Flash had ondertussen grip gekregen op de tactische ballen en aanvallen van Assen en haalden veel van de grond. Flash liep veel punten uit op Sudosa-Desto, die nog even probeerden terug te komen maar Flash pakte deze set overtuigend met 21-25.

Een vijfde set, waar Flash met voordeel in ging aangezien zij de vierde set met overtuiging wonnen.. De servedruk bleef hoog en Assen had moeite met de pass. Flash was fel en scherp waardoor ze de vijfde set naar zich toe trokken en wonnen met 9-15.

Het was een wedstrijd met pieken en dalen. Flash is veel teruggekomen en heeft hele mooie dingen laten zien met vlagen. Dit resulteerde in een mooie 3-2 voor de dames uit Nieuwleusen. Er was veel publiek meegekomen vanuit Nieuwleusen, Super! We hopen jullie ook te zien bij onze volgende wedstrijd in Lemelerveld, zaterdag 18 november om 16:30 uur.