Zaterdag 18 november speelde Flash Nieuwleusen dames 1 uit tegen De Bevers dames 2. De dames uit Nieuwleusen wilden graag punten mee naar huis nemen en daarom gingen ze vol goede moed de wedstrijd in. Helaas was onze libero Irene Bijker afwezig vanwege haar werk.

De eerste set werd begonnen met Mireille Huzen, Eva Rosa Fieten, Manouk Schoemaker, Jennelien Reuvers, Maaike van Dijk, Sabine van den Berg en libero Annika Habing. Nieuwleusen begon niet scherp en maakte veel onnodige fouten. Vooral in de serve werden veel fouten gemaakt. Bij een achterstand van 11-8 vroeg coach Michael Schunselaar een time-out aan. Nieuwleusen ging iets beter spelen, maar zij bleven tegen een achterstand aan kijken. De Bevers maakten goed gebruik van het rommelige spel aan de kant van Nieuwleusen. De set ging dus ook naar De Bevers met een stand van 25-19.

De tweede set begon met dezelfde opstelling als de eerste set. Nieuwleusen had meer servedruk en ging iets beter spelen. Ze kwamen op een kleine voorsprong. Bij een stand van 7-9 kwam Myrthe Schuurman in het veld voor Maaike en Daniëlle Zieleman voor Eva. Bij een voorsprong van 13-14 werd de dubbele wissel weer terug gewisseld. Maaike had een mooie serveserie en dat bracht de dames uit Nieuwleusen naar een grotere voorsprong. Bij een stand van 17-24 kwam Daniëlle in het veld om te serveren. Deze set werd gewonnen door Nieuwleusen met een stand van 17-25.

Nieuwleusen wilde graag de punten mee naar huis nemen en daarom moest ook deze set gewonnen worden. Flash speelde door hoe het in de tweede set geëindigd was. Goede servedruk was erg belangrijk. Er kwamen veel lange rally’s, want ook De Bevers wilden deze wedstrijd winnen. Nieuwleusen pakte een grote voorsprong, 4-11. Maar De Bevers gingen beter spelen en er kwamen wat meer foutjes in het spel van Flash. Bij een stand van 7-12 werd opnieuw de dubbele wissel ingezet. Dit pakte goed uit en Nieuwleusen behield de voorsprong, 11-17. Deze set mocht niet meer verloren worden, en Flash speelde verder in de goede flow. Deze set werd gewonnen met 20-25.

Om geen vijfsetter van deze wedstrijd te maken, moest Nieuwleusen deze set winnen. Flash ging erg rommelig spelen en er werden veel fouten gemaakt. Bij een achterstand van 10-4 kwam Daniëlle in het veld voor Mireille. Ook Myrthe kwam in het veld bij een achterstand van 14-7. Nieuwleusen bleef tegen een grote achterstand aan kijken en er moest echt wat gebeuren om dit om te draaien. Myrthe kwam aan serve en had een mooie serie waardoor Nieuwleusen toch nog dichterbij kwam. Helaas had Nieuwleusen aan het begin van de set te veel fouten gemaakt om deze set te winnen. De set werd verloren met 25-18.

De alles beslissende set. Al snel keek Nieuwleusen tegen een achterstand van 4-0 aan. Het spel bleef rommelig en Flash kreeg geen grip op de set. Bij een achterstand van 8-2 werd er van kant gewisseld. Nieuwleusen begon iets beter te spelen, maar dit was te laat om de vijfde set te winnen. De Bevers wonnen deze set met 15-11. De wedstrijd werd gewonnen door De Bevers dames 2.

Er was veel meegereisd publiek, helaas mocht dit niet baten, maar toch heel erg bedankt voor de aanmoediging!

Deze wedstrijd willen de dames uit Nieuwleusen gauw vergeten en daarom spelen zij op dinsdag 21 november een bekerwedstrijd tegen Captains***Kangeroe dames 1. Deze wedstrijd wordt in eigen huis gespeeld. De aanvang van de wedstrijd is 20:00 uur. Flash probeert dan weer een ronde verder te komen. Publiek is van harte welkom! Hopelijk tot dan.