Flash Nieuwleusen DS 1 moest het afgelopen dinsdag, 21 november, opnemen tegen Captains*** Kangeroe DS 1.

Het ging dit keer om de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen. Nieuwleusen kende de dames uit Hardenberg al uit de gewone competitie, dus wist  wat voor team ze ongeveer tegenover zich zou krijgen. De vorige wedstrijd die Flash DS1 tegen Kangeroe DS1 heeft gespeeld hebben zij verloren met 3-1. Dus ze wisten dat als ze deze wedstrijd zouden willen winnen, ze het over een andere boeg moesten gooien.

De eerste set werd begonnen met: Eva Rosa Fieten, Sabine  van den Berg, Maaike van Dijk, Manouk Schoemaker, Mireille Huzen, Jennelien Reuvers en natuurlijk de libero Irene Bijker.  Zo veel fouten als er in de vorige wedstrijd tegen Kangeroe werden gemaakt, zo goed ging het nu. Flash wist snel in het spel te komen en daardoor werd er met overtuiging en lef gespeeld. Kangeroe probeerde nog om terug te vechten, maar dat was voor hun niet genoeg. De 1e set werd gewonnen door Nieuwleusen met 25-19

De 2e set was eigenlijk idem dito, Flash bleef gecontroleerd spelen en dat zorgde ervoor dat het vertrouwen bij de meiden uit Hardenberg steeds minder werd, en ze slordige fouten gingen maken waar Nieuwleusen van profiteerde. Deze set werd gewonnen met 25-18.

Eigenlijk was de wedstrijd toen al wel gespeeld. Flash stond erg sterk te spelen en was niet van plan om dit nog te laten schieten. Daarom gingen ze vol overtuiging verder met de 3e set, er werden wat wissels gedaan aan beide kanten. Voor Nieuwleusen was het leuk omdat het hele team van Flash DS1 zo aan bod kwam om te laten zien wat ze konden. Voor Hardenberg had het weinig zin en zij zakten alleen maar verder weg. De meiden uit Nieuwleusen hadden het spel simpelweg gewoon onder controle, en waren de deze wedstrijd de baas in het veld. De 3e set werd nóg dikker gewonnen dan de 1e en 2e set namelijk met 25-10.

Dat betekende dat Flash Nieuwleusen DS 1  al 3 sets had gewonnen, 3 gewonnen sets betekend bij een bekerwedstrijd dat de wedstrijd is gespeeld, dus na een uur volleybal was het al klaar. Nu kunnen de meiden uit Nieuwleusen zich gaan voorbereiden op de volgende bekerwedstrijd.

Aanstaande zaterdag 25 november staat Flash Nieuwleusen tegenover Grijpskerk, dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. Deze wedstrijd word om 17.00 uur gespeeld in sporthal “de Schakel” in Nieuwleusen.