Afgelopen zaterdag 16-12 speelde dames 2 van Flash haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Meppel. De vijf volle punten wisten zij in eigen huis te bemachtigen.

Trainer/coach Wim Sibelt startte de eerste set met Sarina Massier op diagonaal, Marit vd Woude en Ilona Bekedam op buiten, Sterre Oosterbroek en Nathalie Schuurman op mid, Lisette Prins als spelverdeler en Lieke Wink als libero. Na twee time-outs op standen van 14-11 en 17-17 kwam Flash op voorsprong door tactisch slimme ballen af te wisselen met harde slagen van Ilona Bekedam. Er bleef slim gespeeld worden en daardoor pakten de dames uit Nieuwleusen de set met 25-20.

Dezelfde opstelling werd in de tweede set gehanteerd. Er was een kleine voorsprong voor Flash. Na een hele lange vermoeiende rally midden in de set, kwam Lisa Bollemaat in het veld op de plek van Sarina. Er werden in de eerste twee sets wel veel servefouten gemaakt. Ondanks de fouten, werd de tweede set toch nog gewonnen door Flash met 25-22.

De derde set gooide de coach van Flash de opstelling een beetje door elkaar. Nathalie startte op de diagonaal, Anouk vd Woude en Sterre kwamen uit op mid, Lisa en Ilona op buiten en Lisette en Lieke nog op hun eigen positie. Het begin van de set was rommelig. Er waren nog niet veel punten gespeeld toen Anke Aalberts er in kwam om de spelverdeling over te nemen van Lisette. Ze pakten het langzaam weer op en begonnen de druk weer op de voeren en de dames van Meppel hadden daar geen antwoord op. Flash won daarom de set met overtuiging, 25-15.

In de vierde set bleef de opstelling ongewijzigd. Het bleek een spannende set, want het liep steeds maar gelijk op. Aanvallend kreeg Flash het zwaarder, waardoor ze op een andere manier ervoor moesten zorgen dat ze punten gingen scoren. Er werd goed verdeeld, waardoor aan het einde van de vierde set een gat geslagen werd door Flash met een paar mooi geslagen ballen door Sterre. Op een stand van 24-19 werd er een publiekswissel gedaan. Lisette mocht nog een paar punten spelen op de plek van Anke. Zij is de rest van het seizoen met zwangerschapsverlof. Bij een stand van 25-20 werd de wedstrijd met 4-0 afgesloten. Daarmee staat dames 2 nu op een mooie derde plek met 36 punten. Rouveen en reflex blijven nog voorop met 43 en 39 punten.

Bedankt voor het aanmoedigen, goede kerstdagen gewenst en we zien elkaar graag weer in het nieuwe jaar. We spelen onze volgende wedstrijd in Ommen op 13 januari. Hartelijk welkom om ons daar aan te komen moedigen!