Afgelopen vrijdagavond werd er in het Flashpoint met vele leden, vrijwilligers en sponsoren geproost op het nieuwe jaar. Een jaar waarin Flash haar 50-jarig jubileum groots gaat vieren in de week van 22 mei t/m 26 mei 2018.
Tineke blikte ook nog even kort terug op 2017. Een jaar met vele kampioenen, grote aanwas bij onze jongste jeugd en waarin weer nieuwe vrijwilligers op stonden om onze mooie vereniging een handje te helpen. Het was op vele vlakken een succesvol jaar.
Een vooruitblik voor 2018; een bijzonder jaar met het bestaan van een halve eeuw en de overstap naar De Spil. Kortom mooie maar ook spannende uitdagingen in het jubileumjaar van Flash.

Lees hieronder de complete nieuwjaarstoespraak van Tineke:

50 jaar Flash

Dit jaar bestaat Flash een halve eeuw en dat is een hele tijd. Vijftig jaar geleden hebben een aantal enthousiaste leerlingen van de toenmalige Ulo de Rank aan Martin Flier gevraagd of ze een volleybalvereniging op konden richten. Ze wilden graag meedoen aan een competitie in Hardenberg waar ook scholenteams aan meededen. En zo was al snel, volleybalvereniging Flash opgericht met 2 herenteams en een damesteam. Heel bijzonder dat er toen meer heren dan dames waren. Dat is jammer genoeg nu wel anders. Dat hadden ze toen goed voor elkaar. Inmiddels hebben we zo rond de 350 leden en is Flash een florerende, gezonde vereniging met heel veel jeugdleden. In mei gaan we dit groots vieren. Een enthousiaste groep leden is druk bezig om een prachtig programma in elkaar te zetten.

Even kort terugblikkend op het volleybaljaar 2017 kunnen we met recht zeggen dat we qua volleybalprestaties een mooi succesvol jaar hebben gehad. Vele teams mochten we aan het eind van het competitieseizoen huldigen. Wat een feest om zoveel teams topprestaties neer te zien zetten. Dat is genieten als bestuur, dat kan ik u verzekeren.
Naast de vele kampioenen was er ook weer een grote aanwas van onze jongste talenten. Wat mogen we hier trots op zijn, want deze afdeling blijft maar groeien. Het is nu de kunst om ze zo te motiveren en te inspireren voor de volleybalsport dat we ze voor een groot aantal jaren kunnen binden aan Flash.
We zien dat er veel senioren en jeugdleden met groot plezier bij Flash volleyballen. Om dit voor elkaar te krijgen moet er een krachtige basis zijn, mensen die met veel energie iets willen betekenen voor Flash. De passie van veel vrijwilligers, maakt dat onze vereniging als een geoliede machine loopt. In 2017 hebben we weer veel vacante plekken op kunnen vullen en zijn er weer nieuwe mensen opgestaan die iets voor Flash willen betekenen. Naast de vele vrijwilligers bezitten we ook een vakbekwaam trainerskorps waarvan bijna iedereen in het bezit is van het VT 2 certificaat. De leden krijgen de technische volleybalvaardigheden op een goede manier aangeboden.

Wat gaat 2018 Flash bieden?
Dit jaar staan we voor mooie maar ook spannende uitdagingen. We raken ons eigen Flashpoint kwijt en gaan gebruik maken van de horeca in de Spil. Ik begrijp dat het voor een aantal Flashleden best moeilijk is om ons clubhuis op te geven, omdat het indertijd met hulp van heel veel leden is neergezet. Een eigen clubhuis was de droom van Flash en nu raken we ons eigen honk kwijt. We gaan er vast iets moois voor terug krijgen, maar ik kan me voorstellen dat het bij velen met pijn in het hart gaat. Het is misschien spannend, maar we moeten deze nieuwe multifunctionele accommodatie met z’n allen positief gaan
“ omarmen”.
We krijgen straks twee prachtige, moderne sporthallen waar we gebruik van mogen maken en daar mogen we best trots op zijn.

Omdat we in het nieuwe volleybalseizoen gebruik gaan maken van de Spil, betekent dat ook dat we kritisch om ons heen moeten kijken of er nieuwe wegen voor Flash ingeslagen moeten worden. Kijkend naar allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, zou dit kunnen betekenen dat we ons beleid aan moeten passen naar de mogelijke veranderde maatstaven. We hebben in december een bijzonder prettig gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Nevobo en zij willen met professionele krachten ons ondersteunen en adviseren bij alle nieuwe ontwikkelingen in de volleybalsport. Tevens heeft dit gesprek veel positiviteit opgeleverd richting Flash. Zij hebben ons duidelijk gemaakt, dat we niet te bescheiden moeten zijn omdat we de zaken prima georganiseerd hebben en dat de vereniging uitstekend draait.

Dan als last but not least nog even weer terugkomend op de viering van ons 50-jarig bestaan. Het belooft een spetterend feest te worden. Het programma is nog geheim, maar wat ik gezien heb is dat er voor elke groep iets moois te doen is in deze week.
Achter de schermen wordt er hard gewerkt om verschillende oude teams weer bij elkaar te brengen. Ik hoop dat alle leden in deze week het feest mee gaan vieren. Flash kennende houden we van een feestje en hoe mooi zou het zijn als de hele verenging onderdeel is van dit grote feestgedruis.

We gaan er dit jaar voor Flash weer een mooi volleybaljaar van maken waarin we proberen binnen onze vereniging op een goede en respectvolle manier met elkaar samen te werken. Het bestuur kijkt ernaar uit om samen met jullie onze uitdagingen vorm te gaan geven. We zijn erg trots op alles wat we tot op heden met elkaar bereikt hebben.
Graag wil ik met jullie een toost uitbrengen op het nieuwe jaar.

Ik wens jullie allen een sportief, liefdevol maar vooral gezond 2018 toe.

Tineke Meijerink