Na een aantal zaterdagen vrij te zijn geweest in verband met de kerstvakantie, was het zaterdag 13 januari weer tijd voor een competitiewedstrijd. De dames van Flash Nieuwleusen moesten hiervoor afreizen naar Annen, waar de wedstrijd om 17.00 uur van start ging.

Flash startte de wedstrijd goed. De meiden waren scherp en wisten hun eigen niveau te behalen en nog belangrijker, ook vast te houden gedurende de set. Waar Annen in het begin van de set nog aan kon haken, lukte dit de dames uit Annen niet meer halverwege de eerste set. Flash maakte hier dankbaar gebruik van en wist met het standvastige spel een flink gat te slaan. Dit resulteerde in een overtuigende eindstand: 25-13.

Zowel de tweede en de derde set konden de dames uit Nieuwleusen dit spel vasthouden. Het spelbeeld was vergelijkbaar met dat van de eerste set. Ook deze twee sets werden met ruime cijfers gewonnen. Achtereenvolgens werd het 25-14 en 25-15.

De vierde set lieten de dames uit Nieuwleusen een heel ander spel zien. Het niveau uit de eerste drie sets kon Flash niet vasthouden. Dit zorgde ervoor dat het team uit Annen bij kon blijven en zelfs een voorsprong van een aantal punten wist te pakken. Het lukte de Nieuwleusenaren niet deze achterstand weg te werken. De set werd dan ook verloren met 25 – 22, een onnodig set verlies. Dit betekende een 3 – 1 overwinning voor de Nieuwleusenaren.

Flash hoopt het niveau van de eerste drie sets ook volgende week te kunnen laten zien. Dan spelen de dames hun eerste thuiswedstrijd van 2018 tegen Captains Kangeroe. Het team heeft nog wat recht te zetten tegen de dames uit Hardenberg, aangezien de uitwedstrijd werd verloren met 3 – 1. Komt allen kijken! De wedstrijd staat om 18.00 uur op het programma in sporthal de Schakel.