In een zinderende wedstrijd wist Flash Nieuwleusen verassend te winnen van een ietwat gehavend  Flash Veendam D1 . Maar desalniettemin een  knappe prestatie om  de  3e divisionist te kloppen  met 3-2.

Opdracht : veel servedruk brengen, scherp zijn in verdediging  en blok, keihard werken,  maar vooral genieten van het spelletje. Deze voorwaarden werden vanaf punt één ingezet. Met veel servedruk werd Flash Veendam  het bijzonder lastig gemaakt. Flash/N D2 profiteerde daar optimaal  van . Met Sarina als sterk aanspeelpunt werd er een klein gaatje geslagen. Dit gaf Flash/N niet meer uit handen en pakte zo de 1e set 25- 21.

In de 2e set werd het pas echt spannend : 2 teams die aan elkaar gewaagd waren en daardoor voor het publiek een mooie wedstrijd voorschotelden.  Lange rally’s, sterke blokpunten en geweldige aanvallen waren de ingrediënten in deze set. Het was  uiteindelijk Flash Veendam die aan het langste eind trok in deze set 28-30. Flash/N D2 herstelde zich prima na deze domper.  Passend zat het wel goed bij Flash/N, waardoor spelverdeelster Lisette haar aanvalsters  met veel variatie kon bedienen. En met de goed spelende Marit werd het Flash Veendam wat teveel. 25 – 16. In de 4e set liet Flash Veendam zien dat zij ook nog aanspraak wilden maken op de overwinning. De servedruk  werd opgevoerd, hierdoor kwam Flash /N niet meer aan het gewenste spel toe en begonnen zij onnodige foutjes te maken. Flash  Veendam maakte daar dankbaar gebruik van en trok deze set verdiend naar zich toe. 20-25.

Een vijfde set moest er aan te pas komen. Flash/N D2 begon serverend sterk aan deze set. Flash Veendam maakte teveel fouten in de pass,  zodat Flash/N constant het initiatief had en hier ook gebruik van maakten. Met een 8-5 voorsprong voor de dames uit Nieuwleusen werd er van speelhelft gewisseld. Flash /N bleef het beste van het spel houden en een stunt was in de maak. Flash Veendam probeerde nog wel wat, maar na een sterk blok van Sterre ontbrak het geloof, waardoor Sarina het laatste punt binnen kon slaan. 15- 12.

Een hele mooie, goede en verdiende overwinning voor Flash Nieuwleusen D2. Door deze overwinning plaatst Flash Nieuwleusen D2 zich voor de kwart finale. Hierin ontmoet het in De Schakel de winnaar tussen VC Zwolle DS 4 – Vovem D1. Datum en tijd wordt later bekend gemaakt.

A.S Zaterdag 20 Januari speelt Flash Nieuwleusen D2 voor de competitie opnieuw een thuiswedstrijd. Om 16.00 staat de ontmoeting  tegen          OPM  Heerenveen D1 op het programma. Support is welkom.