Na de zinderende bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Flash Veendam nam Flash Nieuwleusen het afgelopen zaterdag op in een thuiswedstrijd tegen OPM Heerenveen Dames 1. In deze wedstrijd wisten de dames van Flash Nieuwleusen met moeite de drie punten in eigen huis te houden. Ilona was er deze wedstrijd niet bij. Daarom sloten Iris Kooiker en Judith Boonen uit dames 3 aan.

De eerste set werd gestart met Lisette, Sarina, Anouk, Marit, Nathalie, Lisa en libero Lieke. Vanaf de eerste set ontbrak het meteen al een beetje aan enthousiasme. De hele set ging een beetje gelijk op. Aan het eind van de set nam Flash een voorsprong van 21-17. Helaas verloren de dames deze set uiteindelijk door een sterk serverende speler van OPM. 23-25.

De tweede set was vergelijkbaar met de eerste set. Flash probeerde veel te scoren door prikballetjes, maar deze had OPM goed onder controle. Judith Boonen kwam bij flash in het veld en scoorde meteen een paar mooie punten die hard nodig waren. Deze set resulteerde in een 25-21 overwinning.

De derde set ging net zoals de eerste twee sets gelijk op. Deze set besloot de trainer van Flash Nieuwleusen veel te wisselen, om zo een sterker blok te creëren, servicedruk of afwisseling in de aanval. Dit mocht helaas niet baten. De set werd verloren met 25-23. 2-1 achter.

De vierde set, maar voor de dames van Flash was dit zeker niet de laatste set. Er moest gewonnen worden. Door deze set veel servicedruk te brengen liep Flash aan het begin van de set een beetje uit op OPM. Deze voorsprong werd doorgepakt en Flash wist de set te winnen met 25-23. 2-2 en de vijfde set was een feit.

Ook de vijfde set oefende Flash veel servicedruk uit, waardoor de middenaanvalsters van OPM lastig bediend konden worden. Flash Nieuwleusen wist de vijfde set te winnen met 15-12. Een 3-2 overwinning!

Vrijdagavond 26 januari nemen de dames van Flash het op tegen L.V.C. dames 1 in Lemmer om 20.30 uur.