Flash Nieuwleusen D2 plaats zich voor de halve finale in de bekerstrijd. Flash versloeg in een ongekend spannende wedstrijd Vovem ’90 D1 met 3-1.
Het was genieten voor het aanwezige en luidruchtig publiek. Zij kregen een waar volleybalgevecht voorgeschoteld. Direct vanaf de 1e set zette Flash D2 de lijstaanvoerder in de 3e divisie onder druk. Flash/N D2 speelde onbevangen en wist regelmatig een gaatje te vinden in de defensie van Vovem.
Flash bouwde zelfs een riante voorsprong van 6 punten op. Maar door enkele slordigheden en sterk spel van Vovem deed Flash zichzelf tekort. Flash herstelde zich net op tijd door een sterke serveer serie van Lisa. Hierdoor won Flash de 1e set 26-24.

De 2e set een gelijk opgaande wedstrijd. Waar Flash/N D2 wel de nodige servicedruk kon brengen, grossierde Vovem in de vele fouten. Flash profiteerde hier aanvankelijk wel van, maar Vovem ’90 vocht zich op het laatst nog terug in de wedstrijd en won de 2e set 23-25. De wedstrijd lag weer open.

In de 3e set waren de 2 teams aan elkaar gewaagd. Vele en lange rally’s werden er gespeeld. Toch wist Flash een kleine voorsprong op te bouwen via een paar goed geslagen ballen van Ilona en een sterke serve van Sterre. Vovem kwam toch nog weer terug in de strijd wederom door een paar schoonheidsfoutjes aan Flash zijde. Maar Flash herstelde net op tijd voordat Vovem er met de winst vandoor ging. Flash D2 won nipt 28-26.

In de 4e set wederom het zelfde spelbeeld. Flash zette de passlijn van Vovem behoorlijk onder druk, waardoor zij aanvallend niet meer doorkwamen. Flash daarentegen liet zien waar het toe in staat is: met snel, hard en slim spel werd Vovem geen rust gegund. Zij moesten alle zeilen bijzetten om Flash bij te benen. Maar door een sterke serveserie van Kyra van Dijk kwam Vovem onverwachts toch terug in de wedstrijd. Maar zoals vaker dit seizoen over mentale veerkracht niets te klagen.
Flash herpakte zich en won uiteindelijk met een mooie strakke diepe serve van Anouk de wedstrijd. 28-26.
Een geweldige teamprestatie.

Hierbij willen wij natuurlijk ook het aanwezige publiek bedanken voor de sportieve aanmoedigingen. Dat heeft zeker aan de overwinning bijgedragen.
Maar nu op naar de halve finale. Wanneer deze gespeeld wordt is nog niet bekend. Maar Flash/N D2 speelt dan in ieder geval weer thuis tegen de winnaar tussen Animo’68 D1 – Reva D1. Wij houden u op de hoogte.

Maar wilt u ons eerder zien spelen, dat kan. Op 10 maart spelen we in De Schakel tegen CSV D2 aanvang 16.00. U bent er dan toch ook weer bij??