Afgelopen zaterdag 17 maart ’18 heeft Flash dames 2 het op moeten nemen tegen de tegenstander VC Zwolle dames 4. Maxime Pieters mocht deze wedstrijd met haar inzet ondersteunen.

Flash begon deze wedstrijd met een frisse blik maar al gauw bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Dit uitte zich in dat er veel lange rally’s ontstonden waarbij beide teams hun punten scoorden. Door diverse goede aanvallen van Flash werden deze pogingen goed onderschept door de tegenstander. Het resultaat van deze set was de overwinning voor de tegenstander met de setstand: 25-21.

Door een terugblik naar de eerste set wilde Flash de tweede set zeker naar zich toetrekken. De gescoorde punten gingen weer gelijk op, Flash had hierdoor ook moeite met het scoren vanwege het goede blok van de tegenstander. In de tweede set was het scorend vermogen van Ilona en Lisa duidelijk aanwezig. In deze set viel op dat vanuit het achterveld de rally’s goed werden aangestuurd richting de aanval. Juist door dit vaker toe te passen eindigde deze set in een krappe overwinning voor Flash met 25-23.

In de derde set wilde Flash gaan voor nog een set overwinning. Veel ballen werden helaas te makkelijke aan de tegenstander gegeven op een presenteerblaadje. Hierdoor kon VC Zwolle deze ballen vrij makkelijk scorend afmaken. En kreeg Flash het soms om de oren. Halverwege deze set werd het spel abrupt onderbroken. Doordat Lieke geblesseerd raakte moest er een knop om bij Flash door zonder Libero te spelen. Helaas koste dit Flash een set met de setstand 25-20 voor VC Zwolle.

De vierde set liet Flash zien zonder libero goed te kunnen spelen. Het gaf het team een goed gevoel door dat er af en toe toch een goed blok op de midden was. Doordat er bij de tegenstander helaas ook een geblesseerde speler uit werd gewisseld. Ook moest een speler stoppen met speler om te gaan werken. Dit had een grote impact op het spel van de tegenstander. Flash werd gevraagd  of de wedstrijd gestopt kon worden. En op een ander moment verder te spelen. Na overleg werd de wedstrijd vervolgd. Door mooie stofzuiger moves van Ilona werden er veel ballen van de vloer gehouden. Dit leverde mooie rally’s en gescoorde punten. Voor Flash was dit een stimulans om voor de vijfde set te gaan. En behaalde een positieve score van de vierde set met 25-17.

Op het moment dat Flash de vijfde set begon gingen de meiden voor de winst. Lisette had een sterke serve serie waardoor we al gauw een ruime voorsprong opbouwden. Al gauw werd deze set gewonnen door Flash met 15-6.Flash nam 3 punten mee naar Nieuwleusen met als eindstand van de wedstrijd 3-2.

Vrijdag 23 maart ’18 om 20:30 uur neemt Flash Dames 2 het op tegen Reflex DS 2 in Kampen. Komt u ons aanmoedigen we zien u graag aankomende vrijdag!!