Na de winst van vorige week tegen VC Zwolle DS 4, mocht dames 2 er weer tegen aan! Op deze vrijdagavond werd er gespeeld tegen Reflex DS 2. De verwachtingen waren dat het een spannende wedstrijd zou worden. De dames van Reflex staan namelijk op de tweede plek en winst op dit team zou de dames uit Nieuwleusen hoger in de ranglijst kunnen brengen. De wedstrijd vond plaats in Kampen.

De dames uit Nieuwleusen werden vrijdag versterkt door Simone, Marieke en Iris. Flash begon met goede moed aan de wedstrijd. Met veel serve druk en goed aanvallend spel begon Flash sterk aan de wedstrijd. De goede inzet en verdediging werden beloond met winst van de 1e set. De set eindigde met een stand van 19-25.

De 2e set werd positief begonnen na de winst van de vorige set. Reflex die goed en constant spel liet zien maakte het Flash moeilijk. Daarnaast maakte Flash te veel onnodige fouten en de service druk zwakte af. Lisette werd gewisseld voor Iris. Met goed geslagen ballen van Sarina werd het Reflex wat moeilijker gemaakt. Des ondanks verloor Flash de 2e set met 25-18.

In de 3e set wilden de dames uit Nieuwleusen het goede spel uit de 1e set weer oppakken. Maar met onnodige fouten van Flash en goede spel van de tegenstander werd het toch nog spannend! Marit kwam in het veld voor Ilona en Simone voor Sterre. Met goed geslagen ballen kwam Flash toch dichterbij de winst van de 3e set. Uiteindelijk eindigde deze set met 25-21 verlies.

De moed was in de 4e set wat verder weggezakt en deze set verliep moeizamer. Reflex toonde goed aanvallend spel en maakte het Flash moeilijk. Ilona werd gewisseld voor Marit, Iris kwam er in voor Lisette en Simone voor Sterre. Nieuwleusen verloor de 4e set met 25-13.

Helaas eindigde de wedstrijd met 3-1 winst voor Reflex.
Simone, Marieke en Iris, bedankt voor jullie goede inzet!

Met goede moed kijkt Dames 2 uit naar de volgende belangrijke wedstrijd tegen Rouveen DS 1 die plaats zal vinden op zaterdag 7 april in Nieuwleusen. Tot dan!