Dinsdagavond 27 maart was er een brainstormsessie georganiseerd door het bestuur.

Alle leden en vrijwilligers waren uitgenodigd mee te denken over de toekomst van onze vereniging en aan de hand van een aantal stellingen hun ideeën hierover op flipovers te schrijven.

De brainstorm vond plaats in twee aparte sessies, een brainstorm met de jeugd van Flash en daarna met de senioren, recreanten en overige leden/vrijwilligers. De opkomst was geweldig en de inzet waarmee iedereen zich stortte op de stellingen maakte het bestuur heel erg trots!

Bij de Jeugd begon de avond met een aantal “Mee eens/Oneens” stellingen zoals ‘Flash is meer dan een volleybalvereniging’. Alle jeugdleden waren het hier, tot blijdschap van het bestuur, mee eens. Hierna gingen de spelers aan de gang met de verschillende stellingen en schreven hun ideeën en opmerkingen op de flipover. Na 10 minuten werd er doorgedraaid zodat uiteindelijk alle teams de stellingen gezien hadden. Er waren hele goede ideeën genoteerd op de flipovers en na een korte evaluatie startte de sessie met de senioren.

Terwijl Tineke haar openingswoord hield, kwam een Flashlid met spandoek en al onder het roepen van “Flashpoint moet blijven, Flashpoint moet blijven”, de kantine binnen om te demonstreren voor behoud van de eigen kantine. De voorzitter legde uit dat dit al een gepasseerd station was en Flash samen met alle andere verenigingen die gebruik maken van de Schakel, overgaan naar de Spil. Het Flashlid was nog wat huiverig of de Flashspelers in de Spil ook met elkaar kunnen napraten onder het genot van een lekkere bak koffie over de wedstrijd. Tineke wist de demonstrant te overtuigen en vertelde dat het bestuur de overstap naar de Spil met alle vertrouwen tegemoet ziet en dat de Flash identiteit behouden blijft, ook zonder het Flashpoint. Hierop werd het spandoek aan de kant gelegd en kwam er een spandoek met ‘de Spil’ tevoorschijn. Onder geroep “Flash naar de Spil, Flash naar de Spil”, verliet de demonstrant de zaal. Na deze korte act, werd begonnen met de brainstorm.

Ook bij deze sessie werden de stellingen op de flipovers gerouleerd onder de verschillende groepen en werd tot het eind druk geschreven. Na een korte evaluatie werd iedereen bedankt voor zijn/haar inzet en werd een succesvolle brainstormavond afgesloten.

Alle flipovers worden uitgewerkt en dit wordt naar de leden gestuurd. Met een aantal ideeën is al een start gemaakt, sommige ideeën zijn realiseerbaar op de lange – of korte termijn en sommige ideeën zullen nooit uitgevoerd worden (bier op de tribune!). Maar bij een brainstorm is niks te gek!

Benieuwd naar de stellingen en reacties? Een kleine impressie van een stelling die zowel bij de Jeugd als Senioren is gesteld:

Welke droom gaan we voor Flash waarmaken in de Spil?

Jeugd: – fijne douches – nieuwe stijl kantine/niet oubollig – pinautomaat – zelfde bidons bij de wedstrijden – mascotte – gezonder eten in de kantine

Senioren: perfecte volleybalfaciliteiten – geen horecaprijzen – meer openbare toernooien – trots op spelen bij Flash – een plek waar ieder lid en supporter zich thuis voelt.

En deze laatste reactie is een mooie om mee af te sluiten! Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet!

Tineke, Sjouke, Monique, Alfons, Lennie