Gisteren (zaterdag 7 April) mocht Flash Nieuwleusen D2 een thuiswedstrijd spelen tegen Rouveen. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien Rouveen 3e op de ranglijst stond en Nieuwleusen 4e. We hebben er dan ook zeker een spannende wedstrijd van gemaakt. We gingen met z’n allen gedreven de voorbereiding in voor de wedstrijd.

Wim had gekozen voor Lisette als spelverdeler, Marit op dia, Ilona en Lisa op buiten, Anouk en Nathalie op midden en Lieke voor de middens in de paas. Al snel merkten we dat Rouveen 2 opvallend sterke aanvallers hadden en dat ze daar ook goed gebruik van maakten. Vooral de mid-speelster van de tegenpartij scoorde veel punten deze set. Sterre is er nog ingekomen voor Nathalie om het blok te verbeteren maar jammer genoeg mocht dit niet baten en hebben we deze set met 20-25 verloren.

De 2e set waren we ons ervan bewust dat we er echt een tandje bij moesten zetten om deze set wel binnen te slepen. Maar dit ging moeizaam. Er zaten pieken en dalen in. Je zag goed snel spel waarbij iedereen zijn steentje bij droeg, maar je zag ook te veel onnodige fouten waardoor we helaas deze set met 26-28 verloren hebben.

De 3e set was Nieuwleusen er klaar mee.  Ze wilden zo graag en ze wisten dat het er in zat, maar dan moest het natuurlijk nog wel uit komen! Iedereen ging ervoor iedereen knokte mee, de kant, het publiek en alle spelers in het veld en dat wierp zijn vruchten af! De 3e set heeft Nieuwleusen binnen gesleept met 25-22.

Dit gaf Nieuwleusen moed. Kans op winst was nog aanwezig en daar werd dan ook vol voor gegaan. In de 4e set ging alles pas echt lopen zoals gepland. Snel spel en doordacht spel waardoor we het Rouveen lastig maakten. Opdrachten in de serve werden goed uitgevoerd en pakten goed uit. Deze set heeft Flash dan ook met 25-13 gewonnen.

En dan heb je de 5e set. Deze 15 punten gaan bepalen wie er met de winst vandoor gaat. Nieuwleusen was niet van plan om het nu nog weg te geven. De 5e set was weer heel spannend. Rouveen en Nieuwleusen draaiden veel om elkaar heen. Mede door het geweldige publiek trok Nieuwleusen aan ‘t langste eind en won de set met 15-13.
Nieuwleusen heeft de wedstrijd dus met 3-2 gewonnen van Rouveen.

Nu moeten we ons focussen op aanstaande donderdag (12 April) want dan heeft Dames 2 van Flash de halve finale van de beker. Deze strijd mogen ze thuis aan gaan tegen Animo om 20.00 uur. Het zou geweldig zijn als het publiek net zo enthousiast en gedreven zou zijn als de afgelopen wedstrijd want dat zullen we hard nodig hebben!