Flash Nieuwleusen D2 kende een uitstekende start van de competitie; van Reflex Kampen werd met 1-3 gewonnen . Flash Nieuwleusen D2 speelde deze vrijdagavond zonder de verhinderde Danielle en Melanie; zij werden vervangen door Lisa en Iris. Flash D2, dat dit seizoen vijf nieuwe speelsters in haar gelederen heeft, begon wat gespannen aan deze wedstrijd . Maar dit was van korte duur . Flash kon mede door een goede servicepass en prima verdediging de ballen brengen ,waardoor Lisette haar aanvalsters prima kon bereiken. Hierdoor kon er voldoende druk worden gezet op Reflex. Zij hadden zo geen antwoord op het enorm veel scorend vermogen van de aanvalsters van Flash . Zowel Judith als Marit hadden hier een groot aandeel in . Reflex had hier zo geen antwoord op . Flash pakte dan ook simpel de 1e set binnen (15 -25). De 2e set verliep wat moeizamer. Het zeer ervaren team van Reflex beet zich meer vast in het spel van Flash, daardoor ontstond er een boeiend gevecht door twee teams die weinig voor elkaar onder deden. Het bleef tot 19-19 gelijk opgaan ,maar door sterk serveren van Marit, zij was deze wedstrijd bijzonder op dreef ,kwam Reflex aanvallend tekort . Flash maakte hier snel en dankbaar gebruik van. Via Jennelien en Judith werd het verschil in cijfers uitgedrukt (22 – 25 ).

In de 3e set liet Reflex zien waarom zij vorig seizoen bij de top van promotieklasse behoorden . Het zeer ervaren team liet toen zien waartoe het in staat is . De passlijn en verdediging van Flash werd bijzonder op de proef gesteld. Hierdoor ontstonden er vele en mooie rally’s . Maar beide teams bleven prima overeind. Het bleef spannend tot het eind . Helaas door een paar schoonheidsfoutjes trok Flash aan het kortste eind (26 – 24). In de 4e set herpakte Flash zich prima na de domper in de 3e set. Flash speelde weer fris en had het passend en verdedigend onder aanvoering van Lieke de zaakjes goed op orde. Door veel werklust en ook goed aanvalsspel kon Reflex aan de zegekar worden gebonden .( 20 – 25). Een uitstekende start van deze competitie.

Deze overwinning werd zaterdag uitgebreid gevierd met een hartstikke leuk teamuitje .

Maandag avond gaat Flash D2 ook nog op pad . Dan speelt het in het verre Musselkanaal haar 1e bekerronde .

A.s. zaterdag staat de wedstrijd tegen Dalvo D1 op het programma . Deze promovendus( met een groot aantal speelsters met een Flash verleden) wonnen hun eerste wedstrijd tegen Joure.

Mocht je deze burenwedstrijd graag willen zien? U bent van harte welkom in de Trefkoele om 19.30 uur.