Na een lange zomer en een goede voorbereiding voor dit seizoen zijn ook de dames van Flash gestart met de competitie. Met wat wijzigingen in het team is de selectie weer helemaal compleet. Vanuit dames 2 zijn Sterre Oosterbroek en Lisa Bollemaat overgekomen, om dit seizoen te knallen in dames 1.

Afgelopen zaterdag mochten de dames opdraven tegen de studenten van Donitas. Vol vertrouwen reisden we af naar Groningen om de eerste punten van dit seizoen binnen te slepen. De wedstrijd werd begonnen met een goede servicedruk vanaf de kant van Flash, waar Donitas moeite mee had. Bij Flash kwam de pass aan en werden de ballen goed afgemaakt. Donitas kon niet in de wedstrijd komen, wat resulteerde in een snelle set: 12-25 voor Flash.

In de tweede set bleven de dames van Flash druk houden en nog steeds kon Donitas niet lekker in het spel komen, waardoor ook deze set gewonnen werd door de dames uit Nieuwleusen met een stand van 14-25.

Na twee sets stond Flash op 2-0 voorsprong. Maar daar kwam de beruchte 3e set. Voor Flash was het belangrijk om de druk er goed op te houden bij Donitas en zelf geen concentratie te verliezen. Dit werd goed uitgevoerd door de dames. Af en toe was het wat slordig, maar ook deze set ging naar Flash toe met een stand van 18-25.

De winst is binnen! Maar wat zou het prettig zijn als ook die vierde set gewonnen zou worden door Flash! De set werd alleen begonnen met veel persoonlijke fouten aan de kant van Nieuwleusen, waardoor Donitas steeds beter in het spel kon komen. De set ging gelijk op, maar door het aantal fouten aan de kant van Flash, won Donitas deze set met 25-22.

Vier punten meegenomen vanuit Groningen, waar de dames erg blij mee zijn. Zaterdag 6 oktober speelt Flash om 18:00 uur in onze nieuwe sporthal de Spil. Komt u de dames aanmoedigen om weer een overwinning binnen te slepen?