Flash Nieuwleusen dames 2 hoefde dit keer niet ver te reizen om hun wedstrijd te spelen. Binnen een kwartier waren ze al in Dalfsen gearriveerd waar ze werden verwacht door Dalvo Dames 1. Het team van Nieuwleusen was compleet, gelukkig was Lisette net weer op tijd opgekrabbeld om ook mee te gaan.
Beide teams keken uit naar deze wedstrijd, het was een echte derby. Er was veel publiek meegekomen, daardoor hadden beide teams ook last van de welbekende “gezonde spanning”.

Flash Nieuwleusen begon sterk aan de wedstrijd, het was behoorlijk chaotisch in het veld maar ze wisten de voorsprong vast te houden en wonnen de eerste set dan ook overtuigend met 25-15.
Wim Sibelt besloot om de opstelling in de 2e set niet te wijzigen. De 2e set liep goed, Nieuwleusen liet mooie dingen zien, een paar mooie aanvallen, een paar mooie killblocks waardoor Flash Nieuwleusen zelfvertrouwen kreeg en als een sterk team stond te spelen.
Toch liet Dalfsen dit alles niet zo maar gebeuren en vochten terug, waardoor Nieuwleusen wat domme fouten gingen maken en Dalvo zo mooi een aantal punten konden pakken. Er werd een wissel gedaan aan de kant van Nieuwleusen maar helaas was dit niet voldoende. Dalfsen kwam iets dichterbij in de 2e set maar ook deze set werd toch weer redelijk overtuigend door Nieuwleusen gewonnen met 25-19.
Het was van belang dat Nieuwleusen de 3e set beleef spelen zoals ze in de 1e en 2e set ook hadden laten zien, helaas was dit niet het geval, de servicepass kwam niet aan, waardoor er voorspelbaar door de spelverdeler werd gespeeld, dit áhad als resultaat dat Flash er niet door kwam met de aanval. Dalvo maakte hier goed gebruik van, en haalde zo de ene punt na de andere punt binnen. Wim Sibelt zag dit ook, en besloot een paar wissels in te zetten. Lisette die niet helemaal fit was pakte dit erg goed op, en de servicepass kwam beter aan waardoor het eventjes iets beter ging. Maar toch trok Dalvo deze set aan het langste eind en wonnen zij die met 25-17.
Het laatste waar Nieuwleusen op zat te wachten was op een 5e set. Dat betekende dus dat Flash de 4e set gewoon moest pakken. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en het liep dus ook aardig gelijk op. Er moest nu iets gebeuren. Gelukkig kwam Judith toen met een hele mooie service reeks waardoor Nieuwleusen los kwam van Dalfsen. De wedstrijd was gespeeld, er werd heel mooi gewonnen met 25-20.
De wedstrijd eindigde dus met een eindstand van 3-1 voor Flash Nieuwleusen Dames 2.
Met 4 punten op zak konden de dames met een gevoel terug naar Nieuwleusen.

Volgende week zaterdag 6 oktober spelen de dames hun eerste thuis wedstrijd om 16.00 uur in “de Spil” tegen Rouveen, ook bij deze wedstrijd is publiek weer van harte welkom!