Afgelopen zaterdag was het dan eindelijke zover, de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 stond op het programma. Tegenstander van Flash was VIOS/K, een ploeg uit Slochteren die na een seizoen weer terug van weg is geweest in de derde divisie. De dames uit Nieuwleusen kenden de ploeg vanuit eerdere wedstrijden in de voorgaande jaren en wist van tevoren dat het een lastige wedstrijd kon gaan worden. Van belang was dat Flash het eigen spelletje ging spelen.

In de eerste set wist Flash goed van start te gaan en direct een aantal punten uit te lopen. Ondanks de rommelige momenten in deze set wisten de dames de voorsprong te behouden. Op momenten was de servedruk aanwezig en werd het spelletje zo gespeeld dat VIOS/K geen grip kon krijgen op de dames uit Nieuwleusen. Er werd met ruime cijfers gewonnen, 25 – 17.

De tweede set was vergelijkbaar met de eerste set. Flash liet bij vlagen goed spel zien, maar was op momenten rommelig. Echter konden ook in de tweede set de dames uit het hoge noorden (Slochteren) geen grip krijgen op het spel van de meiden van Flash. De set werd dan ook gewonnen met 25-18.

De beruchte derde set. Vanaf het begin af aan liepen beide teams gelijk op met elkaar. Flash kon zich niet onderscheiden en de dames van VIOS/K lieten zien dat zij ook met de nodige druk konden serveren. Flash kwam moeizamer tot scoren en maakte meer eigen fouten waardoor tegen een kleine achterstand aan werd gekeken. De dames uit Nieuwleusen kregen geen grip op deze set, wat resulteerde in een setstanden van 22 – 25. Er was geleerd in deze set en de leerpunten moesten worden meegenomen naar de vierde set om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Flash wilde vier punten in Nieuwleusen houden en zat absoluut niet te wachten op een vijfde set. Dit betekende dat de dames zich moesten herpakken. Direct vanaf het begin van deze set kon Flash het eigen spelletje weer spelen en lag de druk volledig bij de tegenstander. Het spel kon de gehele set worden vastgehouden, waardoor  de laatste set winnend werd afgesloten, 25 – 15.

De overwinning was binnen en de vier punten bleven in Nieuwleusen. Op naar de volgende wedstrijd waarin Nieuwleusen naar Groningen zal afreizen. Om 17.00 uur wordt gespeeld tegen Oranje Nassau DS1. Afgelopen wedstrijd hebben wij genoten van het vele publiek en alle support. Mocht u aanstaande zaterdag 13 oktober zin hebben in een mooie pot volleybal, support is dan ook zeker welkom!