Zaterdag 6 oktober speelde B1 haar 2e thuiswedstrijd na een week waarin we goed hebben staan trainen, wilden we dit in de wedstrijd laten zien.

De 1e set starten we met Jasmijn, Floor, Maxime, Iris, Noa & Ellen. Begin van de set ging het nog gelijk op, maar we wisten ons niveau niet vast te houden. We maakten zelf teveel onnodige fouten waardoor we niet lekker in ons ritme kwamen en te kort kwamen tegen VC Sneek en verloren met 25-18.

De 2e set starten we Melissa op de mid en met Floor op de positie van Ellen. We begonnen wel wat beter maar kwamen niet echt in ons eigen spel. We speelden wat onzeker en de beleving was niet altijd optimaal, verdedigend ging het al wel wat beter en haalden nog veel van de grond. Aanvallend konden we maar geen vuist maken. We kwamen op achterstand en wisten dit niet meer te keren en verloren met 25-19.

De 3e set de opstelling omgegooid en met Iris als spelverdeelster gestart, Maxime in de diagonaal en Roos op de buitenkant. We begonnen beter te spelen knokten voor elke bal en er kwam wat meer lef in het team en wisten het Sneek moeilijk te maken. We kwamen met 21-18 op voorsprong, maar wisten dit niet vast houden en verloren net met 25-23.

De 4e set met Jasmijn voor Iris wilden we proberen de lijn door te trekken, we hadden veel moeite de pass goed te verzorgen. We liepen al snel achter de feiten aan en Sneek liep al snel uit naar 21-5. Aan het eind van de set begonnen we weer wat beter te spelen met een paar mooie aanvallen en een sterke serve kwamen iets beter in ons ritme, maar helaas te laat we verloren met 25-11.

Een onnodige 4-0 nederlaag, er had meer in gezeten we misten vandaag de wil en de lef om een goed resultaat te halen. De eerste 2 competitiewedstrijden lieten we zien dat de wil er was om er alles uit te halen, dit misten we vandaag. De wil was er wel maar het was een dag dat het niet lukte, we maakten vandaag teveel onnodige fouten en ook waren er nog weleens misverstanden waardoor we te makkelijk punten weg gaven. De komende weken hier maar weer extra aandacht aan besteden zodat de basis dingen weer goed verzorgd worden, en ons weer focussen op de volgende wedstrijd.