Afgelopen zaterdag speelde dames 2 van Flash hun eerste thuiswedstrijd! Ze moesten het opnemen tegen Rouveen DS1.

Trainer Wim Sibelt besloot om te beginnen met Lisette als spelverdeelster, Jennelien en Nathalie op midden, Ilona en Daniëlle als passer-loper en Marit op de diagonaal en Lieke als libero.

De set liep gelijk op, er werden lange rally’s gespeeld. Met bij beide kanten goede reddingen en goed spel, maar ook wisselend en slordig spel. Uiteindelijk trok Flash aan het langste eind en won de eerste set met 25-22.

In de tweede set kwam Judith in het veld voor Marit. Deze set stond vooral in teken van een geweldige service reeks van Daniëlle. Flash speelde sterk, dankzij goede servicedruk. De dames wonnen de set met 25-7.

De derde set begon met dezelfde opstelling. Het spel was weer erg wisselend van beide kanten. Af en toe kwam Flash in hun eigen, snelle spel en werd de blokkering van Rouveen zoek gespeeld. De ballen werden met vlagen hard in het veld bij Rouveen gelegd. In het midden van de set kwam Melanie in het veld voor Lisette. De set ging gelijk op, op het einde waren de dames uit Nieuwleusen net iets sterker en slimmer. Flash won deze set met 25-20

In de vierde set kwam Simone er in voor Nathalie. Wat werden er lange rally’s gespeeld. Aan beide kanten werd er hard gewerkt, maar was het spel niet geweldig. Nieuwleusen wist ook de 4e set binnen te slepen met een stand van 25-22.

Flash kon niet echt vat krijgen op de wedstrijd. Het eigen spel, wat de dames graag wilden laten zien kwam helaas niet tot uiting.

Ondanks dat bleven de 5 punten wel in Nieuwleusen!

Aanstaande zaterdag, 13 oktober, speelt Dames 2 om 15 uur in Zwolle tegen SVI D2.