Zaterdag 27 oktober speelden we een uitwedstrijd tegen Surf in Vries. B1 moest het in deze wedstrijd doen zonder Maxime en Jasmijn die waren op vakantie. Marleen Vos & Nienke Rumpf van XB1 gingen mee om B1 te versterken.

We begonnen de 1e set met Iris, Melissa, Roos, Ellen, Noa & Floor. De wedstrijd startte met 2 lange rally’s, dit zou ook de toon worden in het vervolg van de wedstrijd. Surf nam al snel 12 -8 voorsprong door hun sterke serve waar wij passend moeite mee hadden. We wisten van 19-17  achter tot 22-23 terug te knokken in de wedstrijd door goed volleybal. We wisten deze set net niet te pakken en verloren met 25-23.

De 2e set starten we uitstekend, met een sterk serverende Roos liepen we al snel uit naar 9-2. Surf liet zich ook niet uit het veld slaan en kwam punt voor punt terug in de wedstrijd. De pass liep niet altijd even goed waardoor we aanvallend onvoldoende druk konden zetten. Nienke kwam nog voor Roos in het veld, het werd een spannend slot van deze set. De teams gingen gelijk op we kwamen nog op 25-24 voorsprong wisten we toch ook deze set niet te pakken en verloren met 27-25.

De 3e set starten we weer met de basis nu nam Surf weer een kleine voorsprong, we bleven moeite houden met de pass en af toe persoonlijke fouten of misverstanden. We lieten ons niet uit het veld slaan en knokten ons goed terug en wisten er met onze aanval er beter door te komen. Na een achterstand van 10-8 pakten we een voorsprong van 16-14. Marleen kwam nog voor Ellen in het veld, we wisten de voorsprong vast te houden en wonnen deze set met 25-22.

De 4e set liepen we al snel achter de feiten aan, we kregen geen vat op hun sterke serve. We kwamen niet in ons spel en konden daar geen vuist met onze aanval maken. Melissa kwam bij een verdedigende actie raar terecht, zodat we haar moesten wisselen voor Ellen. Gelukkig viel het achteraf allemaal mee. Nienke kwam aan het slot nog voor Roos, we bleven wel vechten voor elk punt maar Surf was in deze set de meerdere en won met 25-18.

Een 3-1 nederlaag voelt nooit fijn, maar als je er zo kort bij bent en ook zeker meer had verdiend en de meiden er zo hard voor hebben geknokt is het wel zuur. In deze wedstrijd moesten speelsters op een andere positie spelen dan dat ze gewend waren. Iris was nu spelverdeelster en Ellen speelde nu in de diagonaal. Marleen en Nienke van XB1 waren er ook bij, maar die kenden het systeem nog niet die moesten we onder wedstrijd daarin begeleiden. We kunnen wel terug kijken op een wedstrijd waarin iedereen hard heeft gewerkt en er alles aan heeft gedaan om een goed resultaat te halen. Positief in deze wedstrijd was dat we aanvallend goede dingen hebben laten zien, hier zit een stijgende lijn in. Marleen en Nienke hebben ook hun debuut voor B1 gemaakt en hebben dat goed gedaan, vooral omdat ze nog niet goed wisten waar ze moesten staan in de verdediging en bij de aanval. Ze hebben het snel opgepakt en werden ook door andere speelsters goed geholpen. We kunnen toch wel terug kijken op een goede wedstrijd waarin iets meer in had gezeten.

Zaterdag 3 november spelen we om 12.30 uur in Assen tegen Sudosa/Desto B2.