Zaterdag 1 December speelden we tegen VC Grijpskerk. Het zou een spannende en enerverende wedstrijd worden . VC Grijpskerk en Flash hadden beide 9 punten en evenveel sets gewonnen en verloren.
De 1e set starten we met Jasmijn, Maxime, Roos, Ellen, Noa & Floor. Het ging vanaf het begin gelijk op de teams waren aan elkaar gewaagd. VC Grijpskerk nam in het begin van de set nog wel een 12-8 voorsprong, maar we bleven goed in de wedstrijd en met een sterke serve maakten we de achterstand weer goed. Verdedigend stonden we goed en wisten ook aanvallend te scoren. Het werd een spannend slot van de set en we wisten deze met 28-26 naar ons toe te trekken.
De 2e set starten we met Iris en Melissa voor Ellen en Roos. We starten sterk aan deze set en VC Grijpskerk had moeite om de pass goed onder controle te brengen. Onze pass lag goed waardoor Jasmijn de aanvalsters goed wist bereiken die daar wel raad mee wisten. We bleven geconcentreerd spelen en trokken deze set met 25-16  naar ons toe.
De 3e set starten we met dezelfde basis en vanaf het begin zetten we VC Grijpskerk goed onder druk. We liepen al snel uit naar een 17-7 voorsprong, maar we vergaten om door te drukken. Roos kwam aanvallend nog voor Maxime in het veld. VC Grijpskerk kwam met hun sterke serve terug in de wedstrijd, we kregen er geen vat op. Het werd een enerverende slot van de set. Er werd door beide teams hard geknokt voor elk punt, met sterk spelende Melissa die verdedigend veel van de vloer wist te halen. Maxime kwam verdedigend voor Roos terug in het veld. We kregen op 25-26 nog wel een setpoint tegen, maar wisten toch de set nog met 28-26 binnen te slepen.
De 4e set starten met Ellen en Roos voor Floor en Maxime. We trokken de lijn goed door en namen gelijk al 5 punten voorsprong. We bleven geconcentreerd spelen en wilden ook deze set naar ons toe trekken. De pass werd goed verzorgd en ook aanvallend bleven we met lef spelen. In deze set werden er weer lange rally’s gespeeld en hoewel VC Grijpskerk weer wat terug in de set kwam lieten we niet zover komen als in de vorige set. We trokken ook deze set met 25-21 over de streep.
Het was een wedstrijd waar alles in zat met als resultaat een mooie 4-0 overwinning. De meiden knokten en haalden soms onmogelijke ballen van de grond. Een mooi gevecht tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd waren. Het is mooi te zien dat de meiden met steeds meer lef gaan spelen en aanvallend stappen maken en dat soms ook de aanval op de 3-meter wordt gebruikt. De spanning was groot in de 1e & 3e set waarin de spanning hoog was. De coaches zijn dan ook dik tevreden over het vertoonde spel en de progressie van de laatste weken.