Voor D2 van Flash Nieuwleusen leek het bijna een vrije zaterdag. Maar toen iedereen het avond eten op had moesten ze toch echt nog een volleybal wedstrijd spelen. D2 had een wedstrijd om half 8 in Emmeloord tegen Vovem’90 D2. Het late tijdstip van de wedstrijd was een goede motivator om er een kort maar krachtig potje van te maken.

Vovem’90 D2 staat op de 12e plek in de ranglijst van de competitie. Flash Nieuwleusen D2 staat op de 2e plek. Op grond van de ranglijst zit die snelle pot er dan misschien wel in, maar je moet altijd oppassen dat je zulke tegenstanders niet gaat onderschatten en het blijft dan een uitdaging om het eigen spel op het juiste niveau te houden. Daar had D2 in deze wedstrijd soms wel wat moeite mee. De snelheid van het spel aan de kant van Flash was niet zoals eerdere wedstrijden. Het slimme spel was soms ver te zoeken. Maar Flash bleef wel gefocust en was niet van plan om punten in Emmeloord achter te laten.

Flash begon dan ook strijdlustig en met snel spel aan de wedstrijd. Tussen de lange rally’s door zag je soms ook dat het snelle spel van Flash goed uit de verf kwam. Met goed spel in het achterveld heeft Ilona nog een paar mooie ballen laten zien die recht op de grond belanden. Lieke was duidelijk in het achterveld waardoor iedereen goed wist waar ze aan toe waren mede hier door heeft Flash de 1e set met 15-25 gewonnen.

In de 2e set ging Emmeloord slimmer spelen en dat pakte goed uit voor ze. Door het slimmere spel van Emmeloord moest Flash gaan schakelen. Hier hadden ze even tijd voor nodig. Maar naar mate  de set vorderde kreeg Flash deze meer onder controle met nog wat mooie slim gespeelde ballen sleepte Flash de 2e set ook binnen met 17-25.

De beruchte 3e set. Flash staat 0-2 voor, maar wanneer je de 3e set niet binnen harkt kan de wedstrijd nog alle kanten op dus de focus moet goed blijven er mag niet ingekakt worden. Dit was een duidelijk bericht vanaf de kant! Flash deed zijn best maar het eigen spel was ver te zoeken. Er vielen ballen op de grond wat onnodig was en afmaken ho maar. Time outs aan Flash zijn kant waren terecht ze moesten even hard aangesproken worden zodat ze deze set niet zomaar aan zich voorbij lieten gaan. Met zwoegen en zweten heeft Flash deze zet naar binnen gesleept de set eindigde met 22-25.

De laatste set moest het dan echt gebeuren, nu wou Flash echt hun eigen spel laten zien (zoals ze elke set hier voor ook wouden). Maar ook in de laatste set bleef het spel vrij grijs. Je zag Flash balen maar het kwam er gewoon weg niet uit zoals ze wouden. Het positieve punt is dat Flash deze wedstrijd altijd bleef strijden en ondanks het onwennige spel wel de focus hielden voor de 5 punten en dat is ze dan ook gelukt de laatste set hebben ze gewonnen met 17-25.

Het was geen spetterende wedstrijd maar Flash mag trots zijn dat ze niet door slordigheid een setje hebben laten liggen en de strijd aan bleven gaan en met 0-4 weer op huis aan konden.