Zaterdag 15 december speelde Dames 2 van Flash Nieuwleusen de laatste wedstrijd van 2018 tegen v.c. Joure D1. De dames kwamen al met rode wangentjes binnen, aangezien zij ‘s ochtends door de straten van onze mooie dorp kerstbroden liepen om kerstbroden te verkopen voor Flash.

Na een matige wedstrijd van vorige week (wel mét 0-4 winst) hadden Wim en de dames een doel gesteld: 2018 knallend het jaar uit! In deze wedstrijd wilden zij een constant en eigen spel laten zien. Meer concentratie en sneller afmaken: nou dat is zeker gelukt!

De eerste set werd begonnen met spelverdeler Lisette, middens Jennelien en Simone, diagonaal Judith en passer/lopers Ilona en Daniëlle. De dames van Flash begonnen scherp aan de wedstrijd. Snel spel, ballen die meteen werden afgemaakt en een mooie servereeks (ongeveer 10 punten) van spelverdeelster Lisette zorgde er voor dat Flash snel de set wist te winnen met 25-9.

De tweede set was identiek aan de eerste set. De ballen aan de kant van v.c. Joure vlogen om de oren. Vanuit het achterveld kwamen mooie passes, waardoor de ‘’Kees’’ ook deze wedstrijd weer uitgevoerd kon worden, en met succes. De dames van v.c. Joure hadden hier geen antwoord op en ook deze set resulteerde in een 25-16 winst voor Flash.

In de derde set kwam Nathalie erin voor Jennelien. De set begon rommelig aan de kant van Flash. Passes die niet aankwamen en/of aanvallen die niet werden afgemaakt. Halverwege de set kwam Jennelien terug in het spel voor Simone en Marit kwam erin voor Judith. Door een mooie servicereeks van Nathalie en o.a. een kill-block van Jennelienkwamen de dames van Flash weer terug en konden zij laten zien wie zij waren. Flash haalde deze zet binnen met een 25-16 winst.

In de vierde set kwam Judith erin voor Daniëlle. De dames van Flash begonnen goed, waardoor Wim in het begin van de set Marcha in kon zetten voor Lisette. Marcha vervingspelveldeelster Melanie, aangezien zij een lekker weekendje sfeerproeven is in Londen. Een weekend die zij eerder dit jaar heeft gewonnen tijdens het 50-jarig jubileum van Flash. Het was alsof Marcha al jaren in het team speelde, veel afwisseling in het spel en ballen waar zij de aanvallers goedmee bediende. Ook was er in deze set nog een mooi knuffelmoment (aah) tussen Ilona en Lieke, niks bleek minder waar. Zij waren beiden gebrand om voor de bal te gaan en verstrengelden zich vervolgens in elkaar. Een komisch moment, waarbij de bal naast hun op de grond viel. O ja, deze set werd ook snel gewonnen met een 25-12 winst.

Een overtuigende 4-0 overwinning met mooie setstanden! Meer goed nieuws is, is dat Roeland Bouwhuis, scheids van deze wedstrijd, is geslaagd als officiële Nevobo scheidsrechter; gefeliciteerd!

De dames van Flash D2 hebben nu even rust. A.s dinsdag staat de ledenvergadering op de planning en donderdag vindt het jaarlijkse Martin Flier Mixtoernooi plaats. Volgend jaar bent u op zaterdag 12 januari van harte welkom in de Spil om 16:00 waarin de dames van Flash D2 hun eerste wedstrijd van 2019 spelen tegen Dalvo DS1.

Alvast fijne feestdagen en een gelukkig 2019!