Afgelopen zaterdag, 15 december kwam het dames team uit Beilen op bezoek in Nieuwleusen.

De dames uit Beilen kwamen weer terug in de Derde Divisie, nadat ze een seizoen in de 2de divisie hebben gespeeld.

De dames van Flash waren extra benieuwd hoe deze wedstrijd zal gaan, omdat de andere jaren altijd erg spannend waren tegen Smash Beilen.

De eerste set verliep goed, Flash begon sterk had de serve onder controle en zorgde daarvoor dat Smash Beilen het spel niet onder controle kreeg.

Verdedigend en aanvallend liepen de punten mooi op. Toen Sterre aan de serve kwam liep Flash helemaal uit. Hierdoor is de eerste set gewonnen met een stand van 25-9 voor Nieuwleusen

De tweede set begon, al gebrand stond Flash klaar om te beginnen. De tweede set begon ook erg sterk en verliep goed. Smash kwam al iets meer in het spel en wist meer punten te pakken dan de vorige set. Flash wist dit goed te onderdrukken en haalde deze set binnen met een stand van 25-21.

De beruchte derde set begon, deze set heeft Smash Beilen zich herpakt. Ze begonnen met een enorme serve druk waardoor Flash Nieuwleusen de pase niet meer onder controle had en hierdoor heel wat puntjes verloor. Flash kwam midden deze set weer wat beter in de wedstrijd, maar helaas was dit niet voldoende en ging deze set naar Smash Beilen met een stand van 18-25

De 4de set, het staat 2-1 in sets voor Flash. Flash wil de 4 punten binnen slepen, maar dan moeten ze deze set goed gaan spelen. Gelukkig begonnen ze sterk net zo als Smash Beilen. Bij Flash ging de serve weer goed na een aantal mooie series van de speelster. Hierdoor kreeg Smash de pase iets minder goed en kon daarna Flash de punten afmaken. Flash ging er vandoor met deze set, de stand was 25-16. Een 3-1 winst voor Nieuwleusen en de 4 punten blijven gelukkig hier.

Dit was de laatste wedstrijd van dit jaar.

De dames hebben eventjes een korte pauze nu. De volgende wedstrijd zal 12 januari gespeeld worden in Nieuwleusen bij de Spil. Om 18:00 staat Donitas dames 4 op het programma.

Graag tot dan!