Het meisjes A team van Flash Nieuwleusen leverde in de voorronde van de NOJK een knappe prestatie door  zich via de kruisfinales te plaatsen voor de halve finales op 23 februari.

Dit team bestond uit Marcia, Sanne, Anne Karlijn, Marit, Esmee, Suzan, Jil, Lisa, Silke, Emma, Ilse. Trainer/coach. Nathalie Schuurman en Wim Sibelt.

In deze voorronde moest het worden opgenomen tegen

Captains Kangeroe       25 – 21     25  –  22          (2 – 0)

Tornado Geesteren      26 -24      23 –   25          ( 1–1)

Olhaco                             25 – 22      17 –  25          ( 1– 1)

Voven’90                        25 – 13      25 –  16          ( 2 -0)

Door in totaal 6 punten bij elkaar te spelen werd er een 2plaats veroverd.

Olhaco Hoogeveen behaalde ook 6 punten maar door het betere onderlinge resultaat tegen Flash Nieuwleusen werden zij poulewinnaar. De kruisfinale moest gespeeld worden tegen nummer 3 uit de andere poule. Dit was na veel rekenwerk de meiden uit Grijpskerk. Deze wedstrijd  moest de doorslag geven wie door mocht naar de halve finale.

De 1e set verliep geweldig voor de meiden uit Nieuwleusen. Met veel lef en power en afwisselend spel was Flash de baas  op het veld . Via een 25-17 wist het de 1e set te winnen.

De 2e set bleef spannend tot het eind. Flash en Grijpskerk  waren aan elkaar  gewaagd . Flash leek deze set na 24-21 binnen te halen ,maar Grijpskerk rechtte nog eenmaal haar rug en kwamen terug tot 24 -24. Maar het was Flash die gelukkig aan het langste eind trok 27 -25 . Een lange vermoeiende dag werd met lachende gezichten afgesloten.

Hierbij willen wij ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Ook de toernooi leiding en officials op deze dag. Het was mooi om te zien dat er weer veel jong talent op de bok stond. En natuurlijk het publiek bedankt  voor de sportieve aanmoedigingen.