De dames van Flash mochten afreizen naar Slochteren om te spelen tegen VIOS/K DS1. De avond ervoor had Sudosa – Desto DS3 de nummer 2 met 3-1 gewonnen van de nummer 3 De Stentor DS 1. Nieuwleusen wist dus wat hun te doen om aansluiting te houden bij de bovenste drie.

De eerste set begon Nieuwleusen goed. De sfeer zat er goed in. Er werd een goede servicedruk geleverd waar VIOS/K het moeilijk mee had. Nieuwleusen bleef goed in deze flow en had steeds een voorsprong. Deze voorsprong gaf Nieuwleusen niet meer weg. De set werd gewonnen met 18-25 voor Flash.

Op naar de tweede set! In deze set kreeg Flash het wat lastiger. Er waren meer persoonlijke fouten en het ging steeds gelijk op met VIOS/K. VIOS/K zette  een tandje bij en kreeg een grotere voorsprong. Nieuwleusen wist deze voorsprong niet meer om te keren. Deze set verloor Flash met 25-20.

In de derde set waren de rollen weer omgedraaid Flash kreeg weer een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Door een goede serve, blokkering en aanval werd deze set dan ook gewonnen met 17- 25.

Om geen 5e set te moeten spelen, moest Flash de vierde set winnen. Dit gebeurde ook.  Nieuwleusen hield het spel van de 1e en 3e set vast en sluit de set winnend af met 16-25.

Flash Dames 1 neemt 4 punten mee naar huis en houdt zo aansluiting bij het bovenste rijtje.

Op naar volgende week, dan speelt Dames 1 weer thuis  om 18:00 uur tegen Oranje Nassau DS1.