Zaterdag 19 januari speelden we in Sneek tegen het MB2 team. Omdat Henk niet meekon, nam ik de coaching op me met in het achterhoofd in ieder geval een puntje. En omdat Henk altijd mooie verhaaltjes maakt, kan ik natuurlijk niet achterblijven.

We begonnen de wedstrijd met Jasmijn, Melissa, Maxime, Roos, Noa en Floor. In het begin van de set werd er onze kant veel gevarieerd in set ups, maar doordrukken konden we niet. We hadden veel problemen met hun servicedruk en de midaanval. We verloren deze set met 25-14.

We zaten al niet lekker in de wedstrijd, dus liet ik in de 2e set iedereen zo staan, om de speelsters toch zo beter aan het spelen te krijgen. We kregen lichtelijk vat op de teenstander. We konden redelijk meekomen. Halverwege de set kwam Iris in het veld voor Roos. De tegenstander gaf iets meer servicedruk, die we weer niet onder controle kregen. Ook deze set ging verloren met 25-17.

De 3e set begonnen we met Jasmijn, Melissa, Ellen, Iris, Noa en Floor. We liepen al gauw naar een achterstand van 7-3 te kijken. Ook wederom hadden we moeite met hun service.  Sneek B2 kwam daardoor al snel op een 19-10 voorsprong. Maxime kwam er nog in voor Melissa, die een beetje stuk zat. Sneek liet de teugels iets vieren, waardoor we toch nog iets terug konden doen, maar niet genoeg om de set te winnen: 25-17.

Dan de laatste set maar, was mijn gedachte. We begonnen deze set met Iris als spelverdeelster, Melissa, Ellen, Roos, Maxime en Floor. Er kwam wat meer beleving in het spel. Deze beleving miste ik eigenlijk in de andere 3 sets. Melissa kwam weer terug uit haar dip en door onze servicedruk konden we mooi uitlopen naar een 12-05 voorsprong. We moesten op onze tellen passen, want de tegenstander kwam steeds dichterbij. Op 15-18 werd het steeds spannender. Aan het einde van deze set bracht ik Noa nog even in voor Melissa  en jawel, we wonnen deze set met 25-19. Toch een puntje meegenomen uit Sneek.

Als we met meer beleving zouden spelen, dan had er nog een setwinst ingezeten, maar met een puntje mogen we ook blij zijn.

Volgende week zaterdag hebben we geen wedstrijd. De week daarop, zaterdag 2 februari reizen we af naar Grijpskerk. Tot dan, groet Albert