Afgelopen zaterdag reisden de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 af naar Grijpskerk. Een wedstrijd waar vooraf naar uitgekeken werd. Eerdere wedstrijden wist Nieuwleusen niet te winnen, tot de thuiswedstrijd dit seizoen. De dames van Nieuwleusen slaagden er toen in 4 punten in eigen huis te houden. Voor niets minder dan dit resultaat wilden de dames ook deze middag gaan.

De eerste set schoten de dames uit de startblokken. Middels een sterke servedruk, stabiel spel en een enorme vechtlust wisten de dames direct een ruime voorsprong te pakken. Naarmate de set vorderde kreeg Flash meer moeite dit spel vast te houden en kwam de druk steeds meer aan hun zijde te liggen in plaats van aan de kant van Grijpskerk. Dit resulteerde in een spannend gevecht om de setwinst, waarbij Flash uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. De set werd gewonnen met 25 – 27.

De tweede set had Flash het voornemen direct vanaf het begin het spel van de eerste set weer op te pakken en door te zetten. Ook nu ging Flash voortvarend van start. De dames uit Grijpskerk konden aanhaken, maar steeds wisten de dames uit Nieuwleusen een voorsprong te behouden. Echter wist Nieuwleusen deze voorsprong tegen het einde van de set niet meer vast te houden. De voorsprong werd kleiner en uiteindelijk wisten de dames uit Grijpskerk, middels een lange serveserie die niet kon worden onderbroken, langs zij te komen. De set werd verloren met 25 – 22.
De derde set verliep evenals de tweede set. Ook hierin wisten de dames tot ruim halverwege de set een aantal punten uit te lopen. Helaas lukte het ook nu niet deze voorsprong te behouden ondanks de vertoonde vechtlust. Deze set ging wederom naar Grijpskerk met dezelfde setstanden als de tweede set, 25 – 22.

Alle krachten moesten worden gebundeld om de winst mee naar Nieuwleusen te nemen. Hiervoor moesten de dames uit Nieuwleusen de vierde vierde set winnen. Waar Nieuwleusen in eerdere sets een voorsprong wist uit te bouwen, liepen de dames in deze set veelal achter de feiten aan. Er werd tegen een ruime achterstand aangekeken tijdens deze set. Flash vertoonde veerkracht en wist een aantal punten op rij te scoren. Helaas kon Flash het tij niet meer keren. De set werd wederom verloren met 25 – 22.

Waar de dames in de thuiswedstrijd de winst naar zich toe wisten te trekken, lukte dit helaas niet in de uitwedstrijd. Ondanks dit verlies gaan de dames vol goede moed op naar de volgende thuiswedstrijd, een wedstrijd tegen Dalen DS1. Tegen dit team hebben de dames een moeizame winst weten binnen te slepen in de uitwedstrijd. Op naar de thuiswedstrijd, waarin de Nieuwleusenaren hopen volledig het eigen spel te kunnen spelen, zodat alle punten in Nieuwleusen kunnen blijven.
Dit doen de dames graag onder het toeziend oog van het eigen publiek in sporthal de Spil. Hopelijk zien en horen de dames jullie op 9 februari, 18.00 uur.