Zaterdag 26 januari jl. ontvingen wij het verdrietige bericht dat na een periode van afnemende gezondheid op 93-jarige leeftijd is overleden ons oudste lid Fokke Vleer.

Fokke is Flash-lid geweest vanaf het eerste uur. Hij was tot aan zijn 82-ste actief volleyballer bij de het heren recreantenteam van de vereniging. Een vaste waarde die (bijna) nooit ontbrak tijdens de wekelijkse trainingssessie. Altijd actief en genietend van de gezelligheid van de groep. Als persoon was Fokke enthousiast, sociaal betrokken en altijd in voor een praatje met de voor hem welbekende kwinkslagen. Typerend ook aan Fokke was zijn vriendelijkheid en bescheidenheid. Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond te staan. Toch kon hij ontzettend genieten van het moment als hij wel in het middelpunt van de belangstelling stond. De laatste keer was dit tijdens de huldiging vanwege zijn 90-ste verjaardag in april 2015 (zie foto).

In een interview tijdens het 25-jarig bestaan van Flash (1993) vertelde Fokke, toen al het oudste lid van Flash, samen met wijlen Henk van der Veen dat hij zijn sportieve carrière was begonnen als junior voetballer bij USV. Tijdens de drie jaar uitzending als militair naar Indië heeft Fokke kennis gemaakt met het spelletje volleybal. Na zijn Indiëtijd heeft hij acht jaar korfbal gespeeld bij de vereniging Sportlust in Nieuwleusen. Toen er binnen Sportlust een voetbalafdeling startte en de korfbal ter ziele ging heeft Fokke nog vele jaren gevoetbald bij S.V. Nieuwleusen tot het moment dat hij zich aansloot bij de recreanten van Flash. Als hoogtepunt in zijn volleybalcarrière noemt Fokke het moment dat hij vanwege zijn 65-ste verjaardag een shirt aangeboden kreeg met het eerder genoemde getal en daarbij een fles Sonnema Beerenburg. Natuurlijk als rasechte Fries erg origineel. Fokke bleek dus een zeer sportief persoon die bij vele verenigingen als actief lid betrokken was.

Het enthousiasme van het volleyballen wist hij over te brengen op zijn eigen kinderen en zelfs kleinkinderen. Zijn zoon Errit was naast speler altijd een zeer gewaardeerde (jeugd-)trainer van onze vereniging en zijn dochter Jenny Jouwsma-Vleer maakte jaren deel uit van het eerste damesteam.  Het dieptepunt voor Fokke en ook onze vereniging was dan ook het overlijden van zijn beide kinderen in 2015. 

De vereniging verliest in het overlijden van Fokke een zeer aimabel en betrokken lid.

We wensen de schoonfamilie en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.                                                                                                                                           

Bestuur, commissies, leden en vrijwilligers volleybalvereniging Flash Nieuwleusen.