Zaterdag 2 februari 2019 16.45: Set Up IJsselmuiden DS1 – Flash Nieuwleusen DS2. Thuis wisten de dames van Flash Nieuwleusen hiervan te winnen met 4-0. Nu was het de taak om hetzelfde te doen, maar dan uit.

Rijden naar uitbestemmingen op de goede manier blijft soms lastig. Zo was de ene bus met spelers en alle volleybaltassen al aangekomen bij de Oosterholtseweg 11. Het wachten was alleen op de auto van coach Wim met de overige spelers. Gelukkig is dit goed gekomen, waardoor de eigenaren herenigd werden met hun volleybaltassen.

In de kantine werd het damesteam ontvangen met de woorden ‘Poar Neemn’. Uiteraard moest dit eerst verdiend worden door de problemen met de gladde vloer en in het veld op te lossen.

Set 1 werd begonnen met Lisette, Judith, Simone, Marit, Ilona, Jennelien en Lieke. Er werd goed verdedigd, mooi verdeeld en keurig afgewisseld tussen slaan en tikken aan de kant van Nieuwleusen. Ook IJsselmuiden wist dit in de eerste set aardig te doen. Toch werd deze set gewonnen met 19-25 door Flash.

In de tweede set was er nog meer servesdruk aanwezig bij Flash en werden de dames van het thuisspelende team steeds stiller. De set werd al snel met 9-25 gewonnen.

Het spel werd goed vastgehouden door de dames van de uitspelende partij. Echter kwam IJsselmuiden met meer servesdruk, waardoor Nieuwleusen op de proef gesteld werd. Toch wisten de dames, mede door wissel Danielle, de set binnen te halen met 15-25.

De laatste set wilden de dames van Flash de tegenstanders nog kennis laten maken met spelverdeler Melanie en de ‘Kees’. Libero Lieke riep zo hard als ze kon ‘Kees’. De pass kwam alleen niet aan, waardoor het spectaculaire effect verdween. Reactie van het publiek was daarop: ‘Wie is Kees?’. De laatste set werd met 10-25 gewonnen.

Vijf punten en een tevreden scheids erbij door de snelle wedstrijd. De poar neemn was verdiend.