Zaterdag 2 Februari moesten we al op tijd vertrekken voor uit wedstrijd tegen VC Grijpskerk. We waren compleet en de meiden hadden deze week sterk getraind. We waren er klaar voor en wilden een goed resultaat neerzetten.
De 1e set starten we met Jasmijn, Melissa, Maxime, Iris, Noa & Ellen. VC Grijpskerk zette ons gelijk onder druk met hun sterke serve en we hadden daar geen goed antwoord op. We bleven achter de feiten aanlopen en verloren deze set met 25-14.
De 2e set starten we met Roos en Floor voor Maxime en Ellen. We wisten ook nu niet onder de serve druk van VC Grijpskerk uit te komen. We wisten sporadisch aanvallend te scoren en liepen achter onze tegenstander aan. We bleven wel knokken maar er zat te weinig overtuiging in. Deze set verloren we dan kansloos met 25-13.
De 3e set nam Iris de spelverdeling op zich en ging Ellen op de diagonaal spelen. Maxime verving Melissa. We starten vanaf het begin goed. Er zat ineens veel meer overtuiging in het spel we vechten voor elk punt . De concentratie was beter en hadden ook de pass beter onder controle. Iris wist de aanvalsters goed te bereiken waardoor we VC Grijpskerk pijn konden doen. Niet alleen aanvallend maar ook de verdediging stond goed. We gaven VC Grijpskerk in deze set weinig kansen en wisten deze set eenvoudig met 25-12 te winnen.
De 4e set bleven dezelfde 6-tal staan, het werd nu een echte wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. VC Grijpskerk nam in het begin van de set toch weer een voorsprong van 4 punten. We bleven erin geloven dat we terug in de set konden komen. Melissa verving Roos en Jasmijn kwam op de diagonaal te staan in plaats van Ellen. Na een achterstand van 20-16 wisten we toch weer naast VC Grijpskerk te komen. We gaven alles en wisten nog op 24-23 voorsprong te komen. De teams gingen beiden tot het uiterste en werd een spannend slot waarin we helaas aan het kortste eind trokken en met 28-26 verloren.
Een 3-1 nederlaag waarin meer te halen was, we begonnen te slap en zat te weinig lef en overtuiging in. De eerste 2 sets gaven we niet thuis en speelden ver onder onze mogelijkheden. Vanaf de 3e set lieten we pas zien wat we in huis hadden en met een sterk spelende Iris als die het team mee trok. Iedereen kreeg het geloof erin dat we nog een 5 setter eruit konden slepen maar dat lukte net niet. Dit was een wedstrijd met 2 gezichten we zullen hier onze leermomenten uit moeten trekken en dat mee nemen in de komende trainingen en de wedstrijd van komende zaterdag.
Zaterdag 9 Februari spelen we om 12.00 uur een thuiswedstrijd tegen Sudosa/Desto B2.