Afgelopen zaterdag speelden dames 2 van Flash Nieuwleusen tegen OPM Heerenveen Dames 1. Zij staan 10e op de ranglijst.

Flash staat al enige tijd als 2e op de ranglijst. De dames speelden uit in Heerenveen een zeer goede wedstrijd, dit wilden ze thuis ook graag laten zien.

De eerste set werd zeer matig gestart. De dames kwamen moeilijk in het spel en Heerenveen liet zien dat ze er alles aan wilden doen om een puntje af te snoepen. Verdedigend stond Heerveen zeer sterk en Flash kreeg niet echt grip op het spel. De set werd moeizaam gewonnen met 25-22.

Dit moest anders! Vol overtuiging gingen de dames weer het veld op voor de tweede set. Er werd wat gewisseld, er werden mooie rally’s gespeeld en er was veel servicedruk. Dit resulteerde in een mooie eindstand van 25-13.

De derde set draaide het opeens om. Heerenveen kreeg een sterkere service en stond verdedigend weer goed te spelen. Flash had hier geen antwoord op. De dames sloegen ballen uit en maakten veel eigen fouten. De set eindigde in winst voor Heerenveen met als eindstand 25-17!

Wat baalden de dames van Flash hiervan zeg.. Hoe kon dit nu gebeuren? Nou ja hier werd later wel over geëvalueerd, eerst die vierde set maar eens binnen slepen.

De vierde set kwam het eigen spel van Flash weer terug. Er werden weer mooie punten gescoord en er kwam weer meer service druk. Ook was er volop strijd aan het net, helaas ging Danielle Zieleman tijdens een blokactie door haar enkel, en ging geblesseerd van het veld af. Toch wonnen de dames van Flash Nieuwleusen met 25-19.

Op naar volgende week, dan speelt Flash Dames 2 tegen de koploper VC Zwolle om 14.30 in Zwolle. Hierbij zijn jullie van harte uitgenodigd om ons aan te moedigen!!!