Op zaterdag 23 februari mochten wij naar het mooie Groningen afreizen en spelen tegen de Brouwerij/Veracles dames 3. Melanie Mijnheer uit dames 2 ging met ons mee, omdat Eva rosa ondertussen ergens aan het sneeuw happen was. We doen bovenin mee met de top en zijn de punten hard nodig. Iedereen had zin in de wedstrijd en zo gingen we van start!

Voordat we begonnen was ons al opgevallen dat we vandaag maar 1 scheidsrechter hadden. De ander zat vast ergens buiten te genieten van de zon want hij was niet op komen dagen.. Maargoed we gingen van start en dat begon erg slordig, we moesten als dieseltjes op gang komen. Door een sterke servicedruk van Myrthe Schuurman en Manon van Blanken aan het einde van de set, hebben we de set binnen weten te slepen met 25-17.

De 2e set hetzelfde probleem. We begonnen slordig en waren niet goed genoeg. De scheids begon fouten door de vingers te zien waardoor de frustratie opliep. Michael liet iets te hard van zich horen waardoor hij een waarschuwing kreeg. Na afloop werd er getwijfeld of hij bij deze waarschuwing een gele kaart kreeg of niet. Op de beelden is terug te zien dat dat niet het geval was. Manon had dit alleen gedroomd. We verloren met 21-25.

In de 3e set gingen we op dezelfde voet verder, we kwamen maar niet lekker in ons spel terecht.  Dubbele wissel aan onze kant, Melanie en Anouk kwamen het veld in. We gingen redelijk gelijk op tot aan de 20 en toen werd er weer terug gewisseld. Myrthe en Maaike kwamen weer terug het veld in. Toen de tegenpartij tijdens de rally bedacht om eens lekker in het net te hangen en de scheids dit geen probleem vond, deed dit de emmer doen overlopen. We lieten onze frustraties horen waardoor Michael Schunselaar een rode kaart kreeg, punt ging naar de tegenstanders. We konden het niet meer goed maken en helaas hebben wij ook deze set verloren met 22-25.

Nu moest het toch echt gebeuren! Frustraties aan de kant en deze set moesten we knallen. En dat deden we! We begonnen sterk en we liepen al snel uit op de tegenstanders. Ongeveer halverwege de set wou Michael opnieuw de dubbele wissel inzetten. Melanie en Anouk stonden er klaar voor, totdat ineens de coach van de tegenpartij richting de scheids rende. Was hij nou ineens aanvoerder van het team??? Hij kwam mededelen dat Anouk niet op de lijst stond en dus niet mocht spelen. Dit was vreemd want in de 3e set stond Anouk ook al in het veld. In plaats van dat de tellers alles digitaal bij hielden, hadden ze alleen een papiertje voor zich. De teller had bedacht om eens in het systeem te kijken via haar telefoon en kwam er in de 4e set achter dat Anouk niet op het schema stond. Hoe is dit mogelijk? Aan het begin van de wedstrijd de spelers bij langs gaan en controleren samen met de coach was wel handig geweest, dit is niet gebeurt. Of alles digitaal bij houden, dan waren we er in de 3e set al achter gekomen. Helaas pindakaas voor Anouk, de scheids wou niet verder spelen als zij niet werd terug gewisseld. Dus de dubbele wissel weer terug en na deze ellende weer door met volleyballen! Gelukkig wisten we het goeie spel vast te houden en wonnen we de set met 25-15.

Nu wouden we de wedstrijd natuurlijk niet meer uit handen geven! De 5e set bleven we stabiel en wonnen we met 15-11.

Zo.. dit was het dan. Snel vergeten en op naar volgende week. Vrijdag 1 maart spelen wij tegen Sudosa-Desto dames 3 om 20:00. Zij staan net 1 plaats boven ons dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden! Alle supporters welkom en laat van je horen!

Tot volgende week! Groetjes dames 1.