Flash Nieuwleusen D2 moest het in de kwartfinale opnemen tegen De Meeuwen D1.

Na een lange avond trok De Meeuwen een schaduw over Flash . 3-2.

Probleem ontstond al vroeg. Een pruttelende auto van Ilona die niet verder kon. De bus van Jennelien bracht uitkomst. Uiteindelijk met wat vertraging richting Zuidhorn. Op een maandagavond waar niet iedereen op stond te wachten en nog wat vermoeide carnavals beentjes die moeilijk van de vloer kwamen.

Al vroeg met het inslaan kreeg Flash ook al de schrik in de benen. Jennelien klapte door haar enkel. Wat natuurlijk een zware domper voor het team was.

Maar ja het gaat gewoon door. In de 1e set kon Flash D2 gelukkig de knop omzetten. Er werd met veel lef en power gespeeld. De Meeuwen hadden toen het nakijken. 17 -25. De 2e set en 3e waren identiek aan elkaar. Flash maakte veel te veel fouten en de servedruk was volledig verdwenen. De Meeuwen kreeg de smaak te pakken en grepen deze kans. 25 -21 en 25-15.

Rust bewaren en punt voor punt hard werken was opdracht voor de 4e set. Nog niet alles hiervan lukte maar het gevoel kwam wat terug. Daarbij opgeteld dat De Meeuwen nu veel service fouten maakten, kreeg Flash de winst in deze set in de schoot geworpen 21-25.

De 5e set was het snel gedaan met Flash. Zij speelden veel te slordig en zet daar tegenover een tegenstander die voor elk punt het maximale eruit haalt. Dan loop je achter de feiten aan: 15 – 9.

Helaas geen volgende ronde voor de Dames van Flash. Maar de teleurstelling over de blessure van Jennelien is vele malen groter.