Op zaterdag 16 maart mochten we aantreden tegen de koploper Impala B1 in Leek. Omdat Henk niet mee kon, heeft Albert de coaching op zich genomen.
Na een dik uur rijden kwamen we aan in Leek. Een drukte van belang daar, want er bleek ook een oldtimerbeurs te zijn in het sportcentrum. De ene helft van de sporthal was gevuld met oldtimers en op de andere helft werd er gevolleybald met tribunes bijna in het veld.
We begonnen aan de wedstrijd met Jasmijn, Maxime, Ellen, Iris, Noa en Floor. We begonnen goed, hadden een aantal mooie rally’s en goede aanvallen. Maar iet genoeg om de koploper in gevaar te brengen. Toen de tegenstander echter op gang begon te komen met goede services en aanvallen, hadden we daar geen antwoord op. We verloren deze set met 25-9. Dit zou zo’n beetje het gehele beeld zijn van de wedstrijd.
In de 2e set liet ik iedereen staan, misschien dat ze wakker zijn geschud door de snelle 1e set. Dit bleek een droom te zijn, want in no time verloren we ook deze set met 25-11. Op 22-10 is Roos er nog ingebracht voor Ellen om toch iets meer servicedruk bij de tegenstander neer te leggen, maar helaas dit had niet geholpen.
De 3e set zijn we begonnen met Melissa op de plek van Maxime en Roos op de plek van Ellen. Ook deze set was in een rap tempo gespeeld. We hadden wederom geen antwoord op hun service en aanvalscombinaties. Eindstand 25-12.
Dan moet het maar in de 4e set. Thuis hadden we deze set gewonnen, dus waarom ook deze set niet. De opstelling isiiets veranderd. Jasmijn ging naar de diagonaal en Iris ging het spel verdelen. De tegenstander nam echter geen gas terug en deden wat ze doen moesten: winnen. Het laatste gedeelte van de set heb ik Maxime nog voor Noa erin gezet. Deze set zat er voor ons dit keer niet in. 25-8.
Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en te focussen op de wedstrijd aankomende zaterdag tegen Surf B1. De tegenstander was absoluut een maatje te groot voor ons en ze werden terecht kampioen in deze klasse.
Bij deze willen wij Impala van harte feliciteren met het behalen van het kampioenschap.
Aankomende zaterdag, 23 maart, spelen we thuis om 12.00 uur tegen Surf B1.