Zaterdag 23 maart speelden we thuis tegen Surf uit Vries, de 1e wedstrijd hadden we met 3-1 verloren. Dus er waren mogelijkheden om punten te pakken. We moesten het jammer genoeg wel zonder Ellen doen, ze had teveel last van haar knieën.

De 1e set starten we met Iris, Melissa, Roos, Maxime, Noa & Floor. De start was nog veel belovend, het ging gelijk op met lange rally’s. In loop van de set was Surf de betere ploeg we konden geen vuist maken, kwamen elke keer een stap te laat en verloren kansloos met 25-12.

De 2e set starten we met Jasmijn als spelverdeelster en Iris in de diagonaal i.p.v Maxime. We begonnen al wel wat beter in de wedstrijd te komen en kwamen aanvallend er af en toe beter door. We kregen nog niet erg goed vat op Surf, de pass liep nog niet altijd zoals we zouden willen. Tactisch wisten we wel onze punten te pakken. In de beslissende fase maakten vooral bij de rallybal onnodige fouten, waarvan Surf goed profiteerde en met 25-23 de set wist te winnen.

De 3e set kwam Maxime voor Roos in het veld. We wilden toch proberen om meer grip op de wedstrijd te krijgen. In het begin nam Surf nog wel het initiatief maar verloop van set kwamen we sterk terug. We begonnen beter te spelen de servedruk was beter en waar Surf problemen mee had. We bleven het niveau vast houden, Noa liet als vrije net speelster vallen maar maakte dat aanvallend meer dan goed. De pass en de rallybal werd goed verzorgd, met een Melissa die zowel verdedigend als op tactisch  gebied ijzersterk stond te spelen. We geloofden weer in ons zelf en trokken deze set met 25-21 naar ons toe.

De 4e set wisten we de lijn goed door te trekken met goed spelende Jasmijn die de aanvalsters goed wist te bereiken. Floor begon na een moeilijke start steeds beter te spelen en kwam aanvallend op de mid er goed door. Met een verdedigende sterk spelende Maxime en Iris die goed stonden te spelen maar ook aanvallend/tactisch een goede wedstrijd stonden te spelen. We bleven knokken als team maakten we het matige begin meer dan goed. We wonnen deze set met overtuiging van Surf met 25-16.

De 5e set zou een beslissing moeten brengen we starten sterk de opdrachten werden steeds beter uitgevoerd. We hadden de wedstrijd steeds beter onder controle en wilden bij 8-4 voorsprong wisselen van veld. Bij het laatste punt kwam Iris na een blokkering ongelukkig terecht, en ging door haar enkel dit was flink schrikken. We moesten nu noodgedwongen wisselen en moest Roos in de diagonaal spelen voor haar geen veel voor komende positie waarin ze normaal speelt, ze pakte het uitstekend op. De meiden bleven sterk spelen en gaven de voorsprong niet meer weg en wisten deze set met 15-11 binnen te slepen.

Een mooie 3-2 overwinning waarin we de eerste 2 sets weinig overtuiging lieten zien en zelf teveel onnodige fouten maakten. Halverwege de 3e set waren de rollen omgedraaid we maakten minder fouten en de pass en rallybal lagen goed, waardoor de sterk spelende Jasmijn gevarieerd de aanvalsters op alle positie’s wist te bereiken. Surf ging meer fouten maken en daar profiteerden we goed van. Er zijn geloof in speelden weer met lef ook de opdrachten werden steeds beter uitgevoerd. We zijn tevreden hoe het team de bijna verloren wedstrijd weer helemaal wisten om te draaien en alsnog winnend af te sluiten. Een flinke domper was dat Iris met een enkel blessure uit moest vallen. Later bleek dat ze gescheurde enkelband heeft, dit is vooral voor Iris zelf heel vervelend. Ze speelt een sterk seizoen een speelster die het spelletje goed ziet. We wensen haar veel sterkte en beterschap en dat snel mag herstellen.

Zaterdag 6 April spelen we om 16.00 uur een uitwedstrijd tegen Wesseling DOK in Dwingeloo.